A neten ingyenes a Közbeszerzési Értesítő

A Közbeszerzési Értesítő hetente három alkalommal jelenik meg, de most már elfelejthetjük a drága nyomtatott kiadványt, ugyanis 2008. július 1-jét követően a hiteles kiadványnak a teljes lapszámot tartalmazó, elektronikusan aláírt, időbélyegzővel ellátott pdf-formátumú dokumentum minősül, s ez térítésmentesen elérhető a Közbeszerzések Tanácsának honlapján. A Tanács még 2006-ban határozott úgy, hogy a papíralapú megjelentetésről áttér az elektronikusra.

Az Értesítő – az elmúlt években megszokottak szerint – valamennyi hazai közbeszerzési eljárás hirdetményét tartalmazza (beleértve az OJ-ben megjelenő hirdetményeket is), ahogy a Döntőbizottság és a bíróság határozatait, valamint a Tanács feladataihoz kapcsolódó egyéb dokumentumokat is (például ajánlást, elnöki tájékoztatót, jogszabályokat, stb.). Az aláírás tényét a pdf-formátumú irat jobb felső sarkában található, „A dokumentum elektronikusan hitelesített” feliratot tartalmazó keretes rész jelzi.

A Közbeszerzések Tanácsának döntése értelmében a NetLock Kft. biztosítja a hitelesítéshez szükséges technológiai hátteret, azaz az elektronikus tanúsítványokat és szoftvereket. A PDFSigno szoftverrel aláírt Közbeszerzési Értesítő teljes mértékben hiteles, hiszen joghatását tekintve megegyezik az egy vagy két tanú előtt saját kezűleg aláírt okiratokkal, emellett további előnye, hogy könnyen kezelhető, költséghatékony és interneten egyszerűen továbbítható.

Előzmények