A Noreg alkalmazása MELASZ-Ready lett

A Noreg Kft. saját fejlesztésű Noreg eSign Toolkit elektronikus aláírási alkalmazása megszerezte a „MELASZ-Ready” tanúsítványt – közölte az infobiztonsági cég. A MELASZ (Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség) jogosult arra, hogy a hazai elektronikus aláírási alkalmazásokat tanúsítsa a „MELASZ-Ready” minősítéssel, amellyel azt bizonyítják, hogy a különböző alkalmazások megfelelnek az egységes hazai szabványrendszernek. Ennek megfelelően a Noreg eSign Toolkit alkalmazását kompatibilisnak minősítették minden más „MELASZ-Ready” aláíró alkalmazással, ami azt jelenti, hogy azok egymás hitelesített dokumentumait értelmezni és kezelni is képesek.

„A Noreg által forgalmazott, saját fejlesztésű eSign Toolkit fejlesztőkészlettel különböző elektronikus aláírásokhoz kötődő alkalmazásokat lehet fejleszteni, illetve különböző alkalmazásokba lehet ezeket a funkciókat integrálni. A fejlesztőkészletet, illetve korábbi verzióit már 2 éve alkalmazzuk” – mondta a bejelentés kapcsán Dr. Kőrös Zsolt, a vállalkozás ügyvezető igazgatója.

A „MELASZ-Ready” tanúsítvány a szakma alapvető, elismert igazolása. A MELASZ Munkacsoport Megállapodás keretében az elektronikus aláírási alkalmazások hazai fejlesztői a közelmúltban közösen egységesítették a tágan értelmezhető szabványokat. A közös szabványrendszer kialakításának alapja az volt, hogy a KET – a 2004. évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól – 2005. november 1-ji hatályba lépését követően a szabványnak megfelelő alkalmazások a közigazgatási elektronikus ügyintézésben is zökkenőmentesen használhatók kell hogy legyenek. A Munkacsoport Megállapodást az egykori Informatikai és Hírközlési Minisztérium Magyarországon kötelezően érvényes közigazgatási elektronikus aláírási formátummá nyilvánította.

Azóta történt

Előzmények