Lendületesen nő a BTel

Rendkívül erős növekedéssel zárta a tavalyi évet a Business Telecom (BTel). A 2006-ban Kecskeméten alapított, 53 főt foglalkoztató alternatív szolgáltató nettó árbevétele 80 százalékkal, 1,8 milliárd forintra emelkedett 2011-ben, az adózott eredmény pedig 55 százalékkal, 77,2 millió forintra nőtt. Az üzemi eredmény az egy évvel korábbi adat közel háromszorosára, 152,6 millió forintra bővült.

A BTel az időszakban saját mikrohullámú hálózatának, valamint szolgáltatási portfóliójának és ügyfélállományának bővítésére koncentrált; ennek keretében további beruházásokat hajtott végre, és felvásárolta az EnterNet mintegy 16 ezer fős ADSL-ügyfélkörét. Ehhez a forrásokat a társaság 2011-2012-es kötvényprogramja biztosította, melynek során több mint egymilliárd forint értékben jegyeztek kötvény hazai magán- és intézményi befektetők.

A tavalyi évben indult útjára a BTel műholdas televíziós szolgáltatása, illetve bővült saját mikrohullámú távközlési hálózata is. „A BTel üzleti modellje stabil növekedést tesz lehetővé, mely a piaci folyamatokkal összhangban lévő beruházások dinamikájára épül, és ennek sikerét a 2011-es eredmények is alátámasztják. Ehhez adódnak hozzá a 2011-es év végén végrehajtott akvizíció eredményei, melyek majd a 2012-es év számaiban fognak megmutatkozni” – mondta Takács Krisztián, a társaság elnök-vezérigazgatója.

A társaság stratégiai terveivel összhangban a BTel 2011. szeptember 1-jétől zártkörű részvénytársaságként működött, majd az év végén kezdeményezte a nyílt részvénytársasággá alakulást. A vállalat júniusban, illetve októberben kibocsátott kötvényei a jegyzések lezárása óta forognak a Budapesti Értéktőzsdén.

Azóta történt

Előzmények

  • Tőzsdére megy a BTel

    Az alternatív szolgáltató három éven belül országosra bővítené saját gerinchálózatát.

  • Nem lesz negyedik mobilszolgáltató a BTel

    A látványosan növekvő távközlési vállalat nem jelentkezik a frekvenciaaukcióra, inkább virtuális operátorként lép piacra jövőre.

  • Látványosan nőtt a BTel forgalma

    A mai naptól részvénytársaságként működő szolgáltató első féléve pozitív adózás utáni eredménnyel zárult.