Bővül a Cisco Hálózati Akadémia képzési programja

A képzésben résztvevők igényeinek figyelembevételével a Cisco mostantól két programcsomagban kínálja népszerű képzési programját, a CCNA-t. A CCNA Discovery a szakképzés követelményeinek megfelelően gyakorlatorientált megközelítésű, míg a CCNA Exploration a felsőoktatásban tanulók számára a magasabb szintű elméleti tudás megszerzését teszi lehetővé. A vállalat egyben bejelentette, hogy a CCENT (Cisco Certified Entry Network Technician – Cisco-minősítésű, alapfokú hálózati technikus) elnevezésű új minősítéssel bővíti a Cisco Certification Program rendszerét.

A CCNA Discovery akár önálló felnőttképzési kurzusként akár a hagyományos képzési rendszerbe integrálva is oktatható. A programban résztvevők számára az alapvető számítógép-használati készségeken kívül nem szükséges semmilyen különösebb műszaki előképzettség vagy ismeret. A kurzus keretében a diákok felfedezik a hálózati ismeretek világát, megismerkednek a legfontosabb hálózati fogalmakkal és informatikai hálózatokkal kapcsolatos gyakorlati feladatokat oldanak meg. A könnyen követhető, egymásra épülő modulok és laborgyakorlatok részletes utasításokkal és visszajelzésekkel segítik a hallgatókat az önálló tanulásban, gyakorlatorientált megközelítést alkalmazva az informatikai iparágon belül elérhető konkrét karrierutakhoz kapcsolódó hálózati ismeretek tanítására összpontosítanak.

A CCNA Exploration résztvevőivel szemben elvárás, hogy a matematika, a mérnöki vagy természettudományok elsajátításához szükséges fejlett problémamegoldó és elemző készségekkel rendelkezzenek, és szívesen mélyedjenek el a hálózati ismeretek feltárásában és kutatásában. A képzési program lehetőség nyújt a megszerzett ismeretek továbbépítésére, illetve más mérnöki képzésekkel is összehangolható. A kurzus összetett gyakorlati oktatást is magában foglal, ahol a hallgatóknak a megoldást részletes útmutatás nélkül, jellemzően saját kutatómunkával kell megtalálniuk.

A CCNA Discovery és a CCNA Exploration tananyaga egyaránt megismerteti a tanulókkal az olyan hálózati technológiákat, mint a hang-, a video- és vezeték nélküli adatátvitel, valamint a hálózatbiztonság. A tananyagok úgynevezett e-gyakorlatokat (e-doing) foglalnak magukban arra az elvre építve, hogy a tanulás interaktív módon a leghatékonyabb.

Azóta történt

Előzmények