Együtt titkosít a Cisco és az RSA

Hirdetés

A Cisco és az RSA, az EMC biztonsági részlege bejelentette, hogy olyan technológia fejlesztésén dolgoznak, amellyel az ügyfelek továbbfejleszthetik és leegyszerűsíthetik a bizalmas adatok – például orvosi feljegyzések, társadalombiztosítási és hitelkártyaszámok – titkosítását. Az új technológiák a szalagokon és más adathordozókon nyugvó adatok titkosításában és a hozzájuk kapcsolódó titkosítási kulcsok infrastruktúrán belüli felügyeletében segítenek.

A tervezett Cisco és RSA technológiák egyike a Cisco Storage Media Encryption (adathordozó-titkosítás, SME), amely a nyugvó adatok titkosítását mint tárolóhálózati szolgáltatást valósítja meg, a másik a pedig az RSA Key Manager, amely központi megoldást nyújt a titkosítási kulcsok életciklus-felügyeletéhez. Az előbbi révén garantálható, hogy a szalagokon vagy lemezeken tárolt bizalmas adatokkal akkor se lehessen visszaélni, ha elvesznének, vagy ellopnák őket. A készülő technológiának része lesz egy nyílt API  (alkalmazásprogramozási felület) is a kulcsok felügyeletéhez.

„A biztonsági fenyegetések ma már nem korlátozódnak azokra a cégekre, amelyek a biztonsági mentés szalagjait a telephelyen kívül tárolják. Ma már mindenféle méretű cég tapogatózik a titkosítás irányába, mert nagyon komoly veszélyt jelent az adatok elvesztése vagy ellopása” – mondta Rajeev Bhardwaj, a Cisco adatközponti üzleti egységének termékfelügyeleti igazgatója.

A Cisco a Storage Media Encryptiont beépíti a Cisco-alapú tárolóhálózati (SAN-)rendszerek szerkezetébe, lehetővé téve az adattitkosítás egyszerű felügyeletét többféle tárolóeszközön is – lemezeken, szalagos meghajtókon, vagy éppen virtuális szalagos meghajtókon. Azáltal, hogy az adatok titkosítása a hálózati szerkezetben történik, az olyan adathordozókon is védhetők az adatok, amelyek maguk nem támogatják ezt a lehetőséget – például a régebbi típusú szalagokon és lemezeken. A Cisco SAN-szerkezet használata esetén nincs szükség külön, önálló titkosítási berendezések vásárlására.

Azóta történt

Előzmények