Bővíti ciscós IP-hálózatát a német T-Com

A Cisco Systems bejelentette, hogy a T-Com továbbfejleszti Európa egyik legnagyobb új generációs Cisco IP-hálózatát, amelyet a már meglévő Cisco 12000 sorozatú útválasztóinak bővítésével kíván elérni. A projekttel a Deutsche Telekom vezetékes üzletága az új IP/MPLS alapú szolgáltatói funkciókat szeretné ügyfelei számára elérhetővé tenni. A jelentős hálózatfejlesztés során a T-Com hálózatperemi Cisco 12000 útválasztóit a legújabb generációs Cisco IP Service Engines (ISE) interfészkártyákkal látják el. Ez a lépés javítja a hálózat átláthatóságát, csökkenti az üzemeltetési költségeket, és egyben megfelelő platformot biztosít a Cisco IOS XR operációs rendszer telepítéséhez. Az IOS XR legfontosabb funkciói között a biztonságos virtualizáció mellett a folyamatos és többszolgáltatásos működés is szerepel.

A T-Com összes hálózati rácsatlakozási pontján ATM vagy Ethernet-alapú nagysebességű bérelt vonalak és DSL-kapcsolatok állnak az előfizetők rendelkezésére. A megoldás a távközlési szolgáltatói és az üzleti ügyfeleknek különböző szintű szolgáltatáscsomagokat és megbízható szolgáltatásszint-garanciákat kínál. Az IP/MPLS technológia a többszintű QoS-funkciókkal párosulva olyan üzleti alkalmazások bevezetését is lehetővé teszi, mint az IP-telefónia, illetve élő multimédiás anyagok továbbítása az interneten keresztül.

A hálózatbővítéssel a T-Com nagyszámú ügyfél számára teszi elérhetővé hitelesítési és számlázási szolgáltatásait is. A nemzetközi szervezeteknél gyakran egyszerre több eltérő hálózat működik párhuzamosan, például a vállalategyesítésekből és felvásárlásokból eredően; ezek transzparens integrálásával a T-Com továbbra is világszínvonalú szolgáltatásokat nyújthat globálisan terjeszkedő ügyfelei számára. A Cisco IP/MPLS szolgáltatói együttműködési megoldásaival a T-Com több hálózat párhuzamos használata esetén is egységesítheti számlázási, szolgáltatáskonfigurálási és egyéb folyamatait, és közben üzemeltetési kiadásait is visszaszoríthatja.

Azóta történt

Előzmények