A Cisco online felfedezőjátékot indít

A Cisco Systems bejelentette Wireless Explorer nevű új oktatójátékának megjelenését, amely a szakemberek hálózati ismereteit és a vezeték nélküli technológiával kapcsolatos konkrét készségeit hivatott próbára tenni. A játékot a Cisco.com webhelyen előzetesen regisztrálók a CCNA Prep Center oldalán keresztül érhetik el.

Az izgalmas Wireless Explorer játék szórakoztató űrexpedíciók során teszteli a hálózati szakemberek vezeték nélküli technológiára vonatkozó ismereteit, ugyanakkor lehetőséget nyújt újabb szakmai fogások elsajátítására is. A játékosoknak arról kell gondoskodniuk, hogy a barátságos földönkívüliek galaktikus útjaik során mindvégig vezeték nélküli kapcsolatban maradhassanak egymással. Az egyéni és a csapatpontszámokat a játék a sikeres helyszíni felmérési stratégiák, az alkalmazott hálózatépítési szakismeretek és a hálózati karbantartási munkálatok alapján számítja ki.

A Wireless Explorer mellett további öt játék áll rendelkezésre a CCNA Prep Center webhelyén, amelyekkel a felhasználók továbbfejleszthetik hálózatépítési készségeiket, és más hálózati szakemberekkel is összemérhetik tudásukat.

A Cisco Certification Multi-Player Challenge játékban a gyors válaszadás a cél, a szakképesítésre pályázók társaikkal versenyezve, egyénileg vagy csapatban válaszolhatják meg a tanfolyamhoz kapcsolódó kérdéseket. A Cisco CCNA Simulation Game játékban a hálózati szakemberek az IP-címek és alhálózati maszkok konfigurálását gyakorolhatják. A Rockin’ Retailer az IP-kommunikációs megoldások előnyeit ismerteti meg a felhasználókkal, illetve kommunikációs, készletezési és ügyfélszolgálati problémák oldhatók meg a játékban. A Network Defenders szintén a játékos hálózati tudását teszi próbára folyamatos biztonsági támadások szimulációjának formájában, míg a SAN Roverben a játékosok a Mars bolygón egy kutatójárműben utaznak, és céljuk egy tárolóhálózat (SAN) kiépítése.

Azóta történt

Előzmények