Hamarosan bitcoinnal is lehet mozijegyet venni

Az AMC mozilánc legalábbis rövidesen elfogadja a bitcoint a mozijegyekért Amerikában.

A héten bejelentett tervek szerint az amerikai AMC mozilánc az idei év végén már a bitcoint is elfogadja fizetőeszközként, így a kriptovalutával mozijegyet is lehet majd venni (Amerikában).

Hirdetés

A vállalat tájékoztatása szerint ezzel egyszerre az Apple Pay és a Google Pay támogatása is garantált lesz. Adam Aron ügyvezető elárulta, hogy a döntésre azután került sor, hogy az elmúlt 6 hónap során a kriptovalutákat és a blockchain technológiát tanulmányozták.

Aron tájékoztatása szerint az idei év végére minden olyan információtechnológiai rendszert kiépítenek, amely a bitcoin elfogadásához szükséges.

Az AMC mozilánc meglehetősen nehéz éven van túl, amely részben a világjárvány okozta filmhalasztásoknak, részben a reddites közösségi tőzsdézők és a Wall Street csatájának köszönhető. Bár az év elején még 2,01 dollárt ért egy AMC-részény, mostanra az internetes kereskedők közreműködésével 30 dollár fölé tornázták az árfolyamot (legutóbb 37 dollár alatt nyitott, a csúcsot 62,55 jelentette június elején).

Előzmények