Belelendült a HP

A Hewlett-Packard a noteszgépek és a nyomtatókiegészítők erős forgalmának, valamint a költségcsökkentő lépéseknek köszönheti, hogy második üzleti negyedéves profitja 51 százalékkal nőtt. Az árbevétel az április 30-án véget ért három hónapos időszakban 22,6 milliárd dollár volt, 4,6 százalékkal több, mint egy éve, miközben a nettó eredmény 1,46 milliárd dollárra hízott a bázis 966 milliójáról. A számok felülmúlták mind a cég, mind az elemzők várakozásait.

A HP pc-s üzletága továbbra is jól teljesített: forgalmát 10, üzemi eredményét pedig 69 százalékkal növelte. A bővülés motorját a noteszgépek jelentették, amelyekből 27 százalékkal fogyott több, mint egy éve. Ezzel párhuzamosan a vállalat 1,4 százalékkal növelni tudta pc-piaci részesedését is az időszakban, miközben a világelső Dellé enyhén csökkent.

A hagyományosan erős nyomtatási és képalkotási részleg 5 százalékkal, 6,7 milliárd dollárra javította árbevételét, üzemi eredménye pedig 23 százalékkal, 1 milliárd dollárra emelkedett. Itt a sikert a szakértők a nyomtatók árcsökkentésében látják: azok a felhasználók, akik vásároltak ezekből, most komoly hasznot hoznak a cégnek a szükséges kiegészítők vásárlásával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények