Eger is elindította e-közigazgatását

Hirdetés

Ma avatták az e-közigazgatási rendszert Egerben, amelyet Dr. Nagy Imre polgármester és Czibók Zoltán, a HP Magyarország üzletág igazgatója adott át. Ez év februárjában megtörtént a megújult városi portál és az elektronikus ügyintézést lehetővé tevő e-közigazgatási portál üzembe helyezése, a mai naptól pedig sor került az év elejétől már éles adatokkal üzemelő teljes informatikai rendszer végső átadására.

A projekt kiemelkedő fontosságú, hiszen egy teljes kistérség lakossága számára kézzelfogható eredménye az EU támogatásoknak. Az elektronikus közigazgatás EU-s irányelveinek és szabályozásainak ilyen magas szintű megvalósítása magyarországi és európai viszonylatban is élenjáró eredmény.

A fejlesztések eredményeképpen a polgármesteri hivatal működése is könnyebbé és egyszerűbbé vált: a belső háttérrendszerek által támogatott hivatali munkában nőtt az ügyek érdemi kezelésére fordítható idő, a belső folyamatok letisztultabbá váltak. A projektben alkalmazott informatikai infrastruktúra olyan léptékű technológiai előrelépést jelent a Hivatal számára, amelynek eredményeként a jelenlegi informatikai háttér az üzleti szféra szintjére fejlődött.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Előzmények

  • Belelendült a HP

    Az idei üzleti évre 91 milliárd dollár árbevételt tervez a vállalat, amely most 51 százalékkal növelte nyereségét.

  • E-közigazgatás: jól haladunk

    A BMT ITTK jelentése szerint ugyan Magyarország az európai rangsor középmezőnyébe tartozik, de az elmúlt évben belehúztunk.

  • Elindult Veszprém e-közigazgatási portálja

    A HP Magyarország készítette fel az önkormányzat informatikai rendszerét az e-ügyintézésre.

  • E-közigazgatási portál Egerben

    A HP Magyarország által átadott e-közigazgatásirendszer leegyszerűsíti a lakosság ügyintézését és a Polgármesteri Hivatal munkáját.