HP-termékek gyártásába kezd a Flextronics

A Hewlett-Packard (HP) megrendelésére új, közös fejlesztésű, döntően szalagos adattárolók gyártásába kezd a Flextronics Magyarország Kft. Zalaegerszegen – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Lang János gyárigazgató. Lang elmondta, az úgynevezett LTO magnók negyedik generációjának előállítása kezdődik el, és a HP-vel megállapodtak arról is, hogy elindítanak egy újabb, DAT típusú szalagos rögzítőkről szóló fejlesztési programot. Emellett a közeljövőben a kis- és középvállalatoknak szánt tárolóeszközökkel is piacra lépnek, amelyeket szintén Zalaegerszegen fognak gyártani.

Lang hozzátette, a profilbővítésnek köszönhetően a felhasználók minden eddiginél nagyobb teljesítményű és a korábbinál megbízhatóbb adatmentési és -visszaállítási megoldásokhoz juthatnak, a HP pedig megerősítheti vezető szerepét a szalagos tárolóeszközök piacán. A késztermékgyártás az egyik 4500 négyzetméteres, eddig is a HP-nek termelő csarnokban folyik majd, míg az eszközökhöz használt műanyag termékek elsősorban a Flextronics sárvári és nyíregyházi üzemében készülnek. A gyárigazgató hozzátette, a programban hazai kis- és középvállalkozásoknak is szerepe lehet beszállítóként.

Lang János a Napi Gazdaságnak elmondta, a sárvári és a két zalaegerszegi gyárban várhatóan még az idén több mint ezerkétszáz dolgozóval növelik a létszámot, sőt nem kizárt további alkalmazottak felvétele sem. Továbbra is arra törekszenek, hogy teljes egészében kihasználják kapacitásaikat, ezért a közelmúltban tovább bővítették fejlesztőrészlegüket. Lang megerősítette azt az információnkat is, amely szerint a jövőben a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt helyeznek a szoftverfejlesztésre, amiben ugyancsak a HP lesz a partnerük.

Azóta történt

  • HP: a Függetlenség Napja

    A reorganizáció jegyében a HP három független egységre robbantja a Global Operations üzletágat.

  • Nagykereskedelmi vezetőt nevezett ki a HP

    A kelet-közép-európai EU-tagországokban folyó tevékenységek összefogása az új regionális vezető feladata.

  • Kitűnő negyedévet zárt a HP

    Nőtt az árbevétel és a nyereséghányad, a cash flow is egészségesen alakult. Felszálló adatok a negyedéves jelentésben.

  • Dagad a HP-botrány

    A HP vezérigazgatója is bajba kerülhet, ha tudott arról, hogy illegális eszközöket használtak egy belső vizsgálatban.

Előzmények