Bezárták az első európai kupit, ahol szexbabák dolgoztak

Igazából szimpla üzlet: a minőségi áruk nagyon drágák, így talán megéri bérbe adni őket. De ez a babák fejlődésével egy új szolgáltatás, a robotkupi kialakulásához vezethet.

Idén február 27-én egy egyedülálló vállalkozás indult a spanyolországi Barcelonában: az első olyan bordély, ahol valódi nők helyett szexbabákat ajánlottak fel a klienseknek. A helyet a Lumi Dolls nevű cég nyitotta meg, akik egyébként a szexbabák forgalmazása mellett azok bérbeadásával is foglalkoznak. Egy ilyen modern technológiával készült szexbaba igen drága, akciósan is legalább 2000 euró (nagyjából 600 ezer forint), de a minőség emelkedésével akár ennek háromszorosa is lehet, így a Lumi Dolls abban bízott, hogy az alkalmankénti 120 euró (kb. 36 ezer forint) sokak számára vonzó lehet.

A kupiban „négyen dolgoztak”: Katy, Niky, Lily és Aki. Ám az első híradások megjelenése után a vállalkozásnak helyet adó lakás tulajdonosa bejelentette, hogy felbontja a bérleti szerződést, mivel csak most tudta meg, hogy az ingatlant milyen célra használják.

És itt még nem ért véget a történet, mivel a sajtótudósítások nyomán a rendőrség is nyomozást indított, hogy kiderítsék: a vállalkozás vajon törvényesen működik-e. Ki is szálltak a helyszínre, ám a lakást már üresen találták. Ugyanakkor az El País egy forrástól úgy tudja, hogy az üzlet folyik tovább, ám most már egy titokban tartott helyen.

Lily
[+]

De hogy mi köze mindennek az informatika világához? Nagyon is sok, ahogy azt már közel tíz éve felvázoltuk egy hosszabb cikkben. A szexbabák esetében ma is ugyanaz a két fejlesztési irány, melyek már egy évtizede is tapasztalhatóak voltak: egyrészt olyan műanyagok kifejlesztése, melyek egyre élethűbbekké teszik a babákat, másrészt pedig szenzorok és szoftverek kombinációjával megteremteni és növelni az interaktivitásra való képességüket – ma már nem a guminő az elvárás, hanem az „intelligens” guminő, és a gyártók nagy összegeket áldoznak arra, hogy ezeket az igényeket kielégítsék. A Lumi Dolls kínálata ebből a szempontból egyelőre igen „fapados”, de ennek változása csak idő és pénz kérdése.

Előzmények