(18+) Jönnek az intelligens szexbabák

Ha van rá igény, az ipar rámozdul. Márpedig a hiányokat pótló szimulációra tömeges igény mutatkozik.

Néhány éve közöltünk egy részletes cikket a szexbabákról, pontosabban arról, hogy ebben az iparágban a technológiai fejlődés milyen változásokat hoz, és mire lehet számítani. Nos, azóta a helyzet nem sokat változott, kisebb innovációk jelentek meg a babák kialakításában: anyagminőség, szenzorok, esztétikai fejlesztések, ám áttörő újdonságról nem számolhatunk be.

Néhány napja azonban a szegmens egyik vezető vállalatának, a RealDollnak a vezetője, Matt McMullen mintegy véletlenül, a Redditen nyilatkozott meg, és ezek szerint vállalata azon dolgozik, hogy a mesterségesintelligencia-kutatások legújabb eredményeit építsék bele termékeikbe, így még élethűebbé tegyék a műanyag lányokat. Ráadásul ezeket a fejlesztéseket kiegészítenék az erotikaipar legújabb kedvencével, a mesterséges valósággal (AI). McMullen úgy véli, hogy a még fejlesztés alatt álló technológiai kombó olyan élményt ad a felhasználóiknak, mely egy osztállyal magasabbra emeli azt.

A technológia egyelőre még fejlesztés alatt áll, mivel pl. a dildók, a közvetlen testi élményt adó eszközök implementációját is ki kell dolgozni. A munka – melyre állítólag a technológiában legjártasabb embereket kérték fel – nem egyszerű, sok pénzbe is kerül, de a RealDoll vezetője szerint vállalkozása a minőségre törekszik: McMullen azt mondja, hogy termékeik kialakításakor a hasonló funkciójú kínai babákhoz képest több nagyságrenddel több időt szánnak a fejlesztésre, ők nem tudnak a kínaihoz hasonló tömegtermelésre átállni, mivel minden részletre figyelnek. Emiatt persze sokkal drágábbak is a babák.

Mielőtt az olvasó elkezd szörnyülködni, érdemes egy dologra felhívni a figyelmet. A minimális gépi kommunikációra képes robotok – gyakran nem is igazán ember formájúak – főként Ázsiában igen népszerűek. Nem az a céljuk, hogy teljes mértékben valódi ember benyomását keltsék, hanem egyfajta „gépi kutyák”, melyek jó pár háztartási funkció ellátása mellett képesek pár szavas mondatokban kommunikálni is. Idősek, betegek, magányosak használják őket előszeretettel, mivel a társaság illúzióját adják meg nekik. McMullen szavai szerint az ő szexbabáik is hasonlóan működnének.

Azóta történt

Előzmények