Az Egymillió Dolláros Honlap

Kérem, hogy mielőtt folytatnák az olvasást, helyezzenek homlokukra puha fejpántot, esetleg – simli nélküli – kötött sapkát. A hír végére érve ugyanis minden valószínűség szerint ütemesen fogják fejükkel a billentyűzetet kopogtatni, azt ismételgetve, "ez miért nem nekem jutott eszembe...???"

Én szóltam.

Alex Tew egy 21 esztendős brit fiatalember, aki szeptember óta egy angliai egyetem hallgatója. Annak érdekében, hogy ne tetemes diákhitellel a vállán diplomázzon, Alex kétségbeesetten próbált kiötölni valamit, amivel pénzt kereshet és finanszírozhatja egyetemi tanulmányait. Az ötlet, amely végül beugrott, annyira fájdalmasan egyszerű, hogy a világ törvényei szerint eleve sikerre van ítélve.

Alex létrehozott egy honlapot, amelyet 10x10 pixel nagyságú négyzetekre osztott fel. Ezekből összesen tízezer található az oldalon, tehát gyors fejszámolással kijön, hogy éppen egy millió pixelt fednek le. Nos, ezeket a pixeleket bocsátotta a brit diák áruba az interneten – darabját 1 dollárért. Vagyis, mire projektje befejeződik, Alex Tew egy millió dollárral lesz gazdagabb.

Ha valaki felületet vásárol az Egymillió Dolláros Honlapon, az örökre az övé marad, ameddig a honlap él – Alex ezt 5 évre garantálja, de reméli, hogy sokkal hosszabb idő lesz ennél. A megvásárolt felületen elhelyezhet bármilyen képet, és egy külső linket is kapcsolhat hozzá. Épp ezért, hogy az elhelyezett képek láthatók és kattinthatók legyenek, a legkisebb vásárolható felület egy 10x10-es pixel-egység.

És akkor most, kérem, tekintsék meg, hol tart jelenleg a milliomossá válás utján Alex: www.milliondollarhomepage.com

Fejpánt, sapka a helyén volt?

Azóta történt