Az Egymillió Dolláros Honlap: Alex megcsinálta!

Kedves Olvasóink, jól jegyezzék meg ezt a pillanatot, mert tíz év múlva Alex Tew meggazdagodása már csak egy városi legenda lesz a sok közül, és senki nem fogja komolyan gondolni, hogy ez az élelmes fiatalember egyáltalán létezett valaha. De Önök majd elmondhatják, hogy itt voltak az IT.newson, amikor az egész elkezdődött, és akkor is, amikor Alexből dollármilliomos lett.

Történetünk hőse egy 21 esztendős brit fiatalember, aki tavaly szeptember óta egy angliai egyetem hallgatója. Annak érdekében, hogy ne tetemes diákhitellel a vállán diplomázzon, Alex kétségbeesetten próbált kiötölni valamit, amivel pénzt kereshet és finanszírozhatja egyetemi tanulmányait. Az ötlet, amely végül beugrott, annyira fájdalmasan egyszerű, hogy a világ törvényei szerint eleve sikerre volt ítélve: Alex létrehozott egy honlapot, amelyet 10x10 pixel nagyságú négyzetekre osztott fel. Ezekből összesen tízezer található az oldalon, tehát éppen egy millió pixelt fednek le. Nos, ezeket a pixeleket bocsátotta a brit diák áruba az interneten – darabját 1 dollárért.

Köszönhetően annak, hogy a média egykettőre felkapta a hírt, Alex számítása bejött – januárra már csak egy 50x20 pixeles terület maradt lefedetlen a képernyő közepén. A honlap gazdája ezt az utolsó 1000 pixelt – génjeibe kódolt üzleti érzékéről újabb fényes bizonyságot téve – január elsején az eBay-en bocsátotta áruba, ahol tegnapelőtt már győztest is hirdettek: az utolsó kiadó hely 38 100 dollárért kelt el. (Igen, jól értik, tehát amellett, hogy Alex egy mezítlábas honlappal egymillió dollárt keresett, az utolsó 1000 pixelen még ráadásul 38-szoros hasznot is realizált.)


Az internet történetének egy szelete elkelt.

Azóta történt

Előzmények