Az Apple leigazolta a Burberry vezérigazgatóját

Az Apple tegnap hivatalos közleményben jelentette be, hogy a Burberry jelenlegi vezérigazgatóját, Angela Ahrendtset bízza meg kiskereskedelmi (online és offline) tevékenységének irányításával és a kapcsolódó stratégia kialakításával. Az új felsővezető közvetlenül Tim Cook vezérigazgatónak fog beszámolási kötelezettséggel tartozni.

Az Apple egyedi kiskereskedelmi koncepcióját kitaláló és sikerre vivő Ron Johnson két éve hagyta el a cupertinói vállalatot a JC Penney áruházlánc vezérigazgatói posztjáért, ahol azonban nem sikerült megismételnie az Apple-nél elért sikert és idén tavasszal távozni kényszerült. Az Apple-nek fél év kellett Johnson utódjának megtalálásához, de a brit Dixons elektronikai áruházlánctól elcsábított John Browett csak hat hónapot kapott új munkahelyén, és a 2012 végi nagy, Cook-féle felsővezetői átalakítások nyomán neki is mennie kellett. Távozása óta a kiskereskedelmi területért felelős vezetők közvetlenül Tim Cook irányítása alá tartoztak.

Angela Ahrendts
Angela Ahrendts

Az 53 éves Ahrendts az első női felsővezető az Apple-nél, a Burberryt 2006 óta vezette, előtte pedig a Liz Clairborne-nál, a Donna Karannál és a Henri Bendelnél töltött be vezető pozíciókat. „Megtisztelve érzem magam, hogy jövő évtől én tölthetem be ezt a pozíciót, és nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak a nemzetközi csapattal és gazdagíthassam a vásárlási élményt, online és offline egyaránt. Mindig csodáltam az innovációt és azt a hatást, amit az Apple termékei és szolgáltatásai gyakorolnak az emberek életére és remélem, hogy egy kicsit én is hozzájárulhatok a vállalat sikeréhez és a világ megváltoztatásához.” – nyilatkozta  Ahrendts.

A Burberry részvényesei minden bizonnyal nem örültek a hírnek, a cég részvényei a londoni tőzsdén 6,4 százalékot estek a bejelentés után.

Az Apple idén már második alkalommal választ a divatszektorból, júliusban Paul Deneve-öt vette fel egy „speciális” projekt vezetésére, aki korábban az Yves Saint Laurent-luxusmárkát vezette.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények