Átalakul a Microsoft

A Microsoft tegnap jelentős szerkezeti átalakításokat jelentett be: a szoftvervállalat korábbi hét üzletágát három nagyobb egységbe vonják össze. Lapértesülések szerint a döntéshozatal racionalizálását és a hatékonyabb céges struktúra kialakítását Kevin Turner, a Wal-Marttól augusztusban leigazolt operatív vezérigazgató kezdeményezte.

Az új vállalati struktúrában az üzleti divízióban egyesül az Office irodai programcsomagot és a vállalati szoftvereket fejlesztő két, korábban önálló csoport. Ennek vezetője Jeff Raikes lesz. A platformtermékek és -szolgáltatások csoportba integrálták a Windows operációs rendszereket fejlesztő, valamint internetes MSN üzletágat. Ezt Kevin Johnson és Jim Allchin együtt irányítják a Windows Vista tervezett megjelenéséig, 2006 végéig, amikor a Windows atyjának is tartott Allchin nyugdíjba vonul. A harmadik, Robbie Bach vezette üzletág a szórakoztatóelektronikai és mobil termékek – köztük az Xbox játékkonzol – fejlesztéséért lesz felelős.

Elemzők szerint az átszervezéssel Steve Ballmer láthatóan profi menedzserekre igyekszik lecserélni az elsősorban profi szakembereknek tartott felsővezetőket – így kerülhet például a szoftvermérnök Allchin helyére az értékesítésben edződött Johnson.

Azóta történt

Előzmények