Rekordot döntött az új iPhone

Az Apple ma sajtóközleményben jelentette be, hogy a pénteken debütált új készülékeiből (iPhone 5s, illetve iPhone 5c) a hétvégén három nap alatt 9 millió darabot értékesítettek, és az iPhone történetében ez a legsikeresebb piacra lépés (az iPhone 5-ből egy éve 5 milliót adtak el ugyanennyi idő alatt). Emellett azt is közölték, hogy most már több mint 200 millió iOS-t futtató gépen az operációs rendszer 7-es verziója található meg (az előző váltásnál 100 millió volt ez a szám).

A jelenleg 11 helyen (Ausztrália, Egyesült Államok, Franciaország, Hongkong, Japán, Kanada, Kína, Nagy-Britannia, Németország, Puerto Rico, Szingapúr) kapható okostelefonok iránt a cég szerint hatalmas az érdeklődés, így sok előrendelt készüléket csak a következő hetekben tudnak kiszállítani. A lelkendező hangú nyilatkozatot kiadó Tim Cook, a vállalat vezetője ezért arra kérte a vásárlókat, hogy legyenek türelemmel, hamarosan hozzájutnak a szerkezethez.

Az iPhone történetében egyébként először fordult elő, hogy egyszerre két modellt adtak ki, egy drágábbat (induló ára 199 dollár), illetve egy olcsóbbat (a „c” induló ára 99 dollár - az árak természetesen hűséggel kötött előfizetésekre vonatkoznak).

A siker alapján 34 milliárd dollárról 37 milliárdra módosították a cég becsült negyedik üzleti negyedéves árbevételét – a külső szakértő becslések átlaga szerint 36,1 milliárd dollár a várható bevétel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények