Még az idén megjelenik az új iPad?

Elképzelhető, hogy még az idei karácsony előtt megjelenik a számítógéppiacon méretes hullámokat elindító iPad második generációja. Az Apple termékeivel kapcsolatos híreket közlő AppleInsider úgy tudja: az új modell fejlesztése már a tesztelés előrehaladott fázisában jár. A táblagép második generációjában lesz kamera – ezt hiányolták leginkább az első vásárlók –, és így támogatni fogja az iPhone 4-gyel bevezetett és a legújabb iPod touchban is elérhető videotelefonálási alkalmazást, a FaceTime-ot.

Hirdetés

Ha a frissítés tényleg megjelenne még 2010-ben, az azért lenne meglepő, mert az Apple általában legalább egy év kifutási időt hagy az új termékei számára, mielőtt piacra dobná a következő generációt. Az áprilisban kiadott iPadből ráadásul az erős kereslet és a kezdeti gyártási nehézségek miatt hónapokon át szűkös volt a kínálat, a szállítások csak nemrég váltak olajozottá azokban az országokban is, ahol egyáltalán bevezették a terméket – számos piacon, köztük például Magyarországon még nem is került erre sor. Azt tehát semmiképpen sem lehet állítani, hogy a termék elveszítette volna a lendületét.

Apple iPad

Mégis: az AppleInsider forrása szerint a vállalaton belül sokan vélik úgy, hogy a frissítést még az idei ünnepi szezon előtt ki kell adni. A termékciklus lerövidítését ebben az esetben az új iPhone és iPod touch egyik kulcsszolgáltatásának tartott FaceTime-mal való kompatibilitás megteremtése indokolná. Az Apple a spekulációkat nem kommentálta.

Elemzők úgy becsülik, hogy a vállalat az idén körülbelül 12 millió iPadet tud majd eladni, jövőre pedig – állítja a UBS egyik szakértője – 28 milliót. Az idei második negyedévben (melyben a termék piacra került) 3,47 millió készülék fogyott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények