Amerikába megy a Prezi

A bevett prezentációs szoftverekétől eltérő koncepcióra építő, Flash-alapú Prezi hivatalosan is kilép a nemzetközi színtérre – jelentette be ma a szolgáltatás fejlesztésénél bábáskodó Magyar Telekom. A nem egymás után következő diákkal, hanem egy virtuális vászonnal dolgozó prezentációs eszköz elsőként az Egyesült Államokban mutatkozik be, majd angol nyelvterületen terjeszkedik tovább.

Az új, látványosabb prezentációk készítését lehetővé tévő alkalmazás híre már a márciusi magyarországi bemutatót követően elterjedt az interneten: több lap és online közösség (Financial Times Germany, TechChrunch, CNET), illetve szakértő beszélt róla úgy, mint az egyik legígéretesebb új fejlesztésről. Érdeklődnek iránta különböző tudásközpontok és egyetemek is, például a kaliforniai székhelyű Institute for the Future is a Prezit használja.

A Magyar Telekom által alapított innovációs kutató-fejlesztő laborban, a Kitchen Budapestben a távközlési vállalat technológiai és anyagi támogatásával 2008-ban elkészített projektet ma már egy kockázatitőke-befektető, a Sunstone Capital támogatja, hogy a saját lábára állhasson. Friss fejlemény, hogy a Twitter egyik társalapítója, Jack Dorsey is tagja lett a Prezi tanácsadói testületének, és olyan ügyekben segíti a csapatot, mint a forrásteremtés vagy a technológiai fejlesztések – közölték.

Azóta történt

Előzmények