Magyar informatikusokat díjaztak a CeBIT-en

A hannoveri CeBIT kiállításon a hagyományoknak megfelelően tegnap kiosztották az „Európai e-Kiválóság” díjakat. Összesen 33, 12 országból származó informatikai és digitálismédia-vállalkozás marketing- és az új technológiák terjesztése terén mutatott innovációs teljesítményét ismerték el különféle fokozatokkal, s közöttük három magyar vállalkozás is szerepelt.

Hirdetés

Az Európai Multimedia Fórum (EMF) és a vele partneri viszonyban álló iparági szövetségek e 2003-ban alapított díjjal egyszerre ismerik el a létrehozott technológia, szolgáltatás újszerűségét és újító jellegét, illetve azt a munkát, amelyet a cégek e technológiák népszerűsítése során végeztek.

Az EMF idén három magyar vállalkozást is díjazott: platina fokozatú díjat kapott a prezi.com a prezentációs alkalmazásáért, arany fokozattal jutalmazták az MTA SZTAKI a pocket guide turisztikai navigációs megoldásáért, és ezüst díjat adtak a Typotex Kft.-nek a Bábel Mátrix Web Antológiáért.

Előzmények

  • Amerikába megy a Prezi

    A magyar fejlesztésű online alkalmazással látványosabb, dinamikusabb bemutatók készíthetők. Indul a nemzetközi bevezetés.

  • Kisebb lesz az idei CeBIT

    Ilyen kevés kiállító több mint egy évtizede nem volt a hannoveri IT-seregszemlén.