Elindult az első AlzaDrive szolgáltatás

Október elején az Alza.hu megnyitotta új kereskedelmi egységét Magyarországon, ahol az AlzaDrive mellett helyezkedik el az új logisztikai központ is.

A vállalat bejelentette, hogy négy évvel budapesti bemutatótermének megnyitása után újabb áruházat nyit, ezúttal Budapesttől délre, Szigetszentmiklóson közvetlenül az M0 mellett. A 80 m2 alapterületű üzlet az Alza első magyarországi logisztikai központjának része. A webáruház itt indítja el Magyarországon először az AlzaDrive szolgáltatást.

Az AlzaDrive a gyorséttermekből már ismerős átvételi koncepciót viszi tovább. Ez az új szolgáltatás azokat a vásárlókat szólítja meg, akik autóval érkezve szeretnék átvenni a megrendelt termékeket és szívesen elkerülnék a karácsony előtti hosszú sorban állást – nem kell parkolóhelyet keresniük, sőt még az autóból sem kell kiszállniuk.

Hirdetés

Az átvétel menete rendkívül egyszerű. Az online megrendelés leadásakor szállítási módként a „Személyes átvétel az Alza Sziget Shopban – AlzaDrive” lehetőséget kell kiválasztani. Miután megérkezik az értesítés arról, hogy a megrendelés már átvehető, a vásárló autójával felkeresi a szigetszentmiklósi üzletet. Itt a rendelkezésre álló 136 parkolóhelyen való megállás helyett a két kültéri fizetőautomata, az úgynevezett PayBoxok egyikéhez hajt. A kijelzőn beírja a megrendelés számát. Amennyiben rendelését már korábban kifizette, akkor ezután már csak az átvételhez szükséges PIN kódot kell megadnia. A megrendelést a helyszínen kártyával is ki lehet fizetni. Ezt követően az e-shop munkatársai közvetlenül a vásárló autójához viszik az árut, vagy segítenek a nagyobb árukat bepakolni a csomagtartóba.

Nincs sorban állás

Azok az ügyfelek, akik az AlzaShopban szeretnék személyesen átvenni a megvásárolt terméket, szintén elkerülhetik a sorban állást. Az előre kifizetett megrendelések átvétele az Alza mobilalkalmazással felgyorsítható. A vásárlók az alkalmazásban látják, mennyi időt vesz igénybe rendelésük elkészítése, így már útközben elindíthatják azt. Így mire a vásárló megérkezik, már várja a megrendelt termék, és várakozás nélkül azonnal viheti.

Az új, szigetszentmiklósi AlzaShopban a vásárlók nem csak az online leadott megrendeléseiket vehetik át; az üzletben számos terméket – többek közt mobiltelefonokat, okosórákat, televíziókat – kipróbálhatnak és meg is vásárolhatnak. Az Alza.hu kínálatának egyes termékei online megrendelés nélkül, közvetlenül a helyszínen is megvásárolhatók. A budapesti Showroomban már hosszabb ideje működik ez a szolgáltatás, amelynek keretében elsősorban kisebb árucikkeket, például kávét, egyes tonereket, nyomtatópapírokat, illetve szezonális termékeket vásárolhatnak meg az ügyfelek azonnal. A szigetszentmiklósi helyszínen elérhető az ügyfelek által egyre gyakrabban igénybe vett, a reklamációk leadására szolgáló önkiszolgáló terminál is.

Az üzlet mellett található logisztikai központ 8000 m2 -es méretének köszönhetően lehetővé teszi, hogy a webshop sokkal nagyobb árukészletet tartson közvetlenül Magyarországon.

Előzmények