Akarsz sírni? Elég ha BIOS-t frissítesz

Felháborodott fórumozók ostromolják a Dell ügyfélszolgálatát, ahol csak annyit mondanak, alaplapot kell cserélni.

A Dell legújabb BIOS frissítésére panaszkodnak a felhasználók a vállalat fórumán. Van, akinek semmit sem csinál a gépe, másoknak villog ugyan a kijelzője, de az eszköz nem bootol be.

A visszajelzések alapján a Dell Inspiron 20 3052-es All In One és az Inspiron 3252-es készülékekkel van baj. A Dell frissítőszoftvere jelezte a felhasználóknak, hogy elérhető új BIOS, érdemes volna naprakésszé tenni. Aki hallgatott a programra, pórul járt. A Dell ügyfélszolgálatán azt mondják, alaplapot kell cserélniük a frissítésbe belerokkanó gépekkel rendelkezőknek.

Az egyik elkeseredett fórumozó azt írja: "vannak, akik WannaCry-t küldenek a világra, mások BIOS frissítést." A Dell egyelőre nem kommentálta hivatalosan az esetet annak ellenére, hogy az első panaszok még múlt hét pénteken kerültek fel a fórumba.

Elsőre az ügyfélszolgálat tagadta, hogy a frissítés tenné tönkre a gépeket, végül a vállalat mégis úgy döntött, ingyen kicseréli az érintett deszkákat. Ehhez először el kell küldeni a sérült lapot, azonban ehhez is küldenek ingyen feladható dobozt az ügyfeleknek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Előzmények