Az Adobe Flash Player nem támogatja többé az Androidot

Az Adobe tegnap hivatalos blogjában jelentette be, hogy a Google következő mobilos operációs rendszerében, az Android 4.1 Jelly Beanben már nem lesz támogatott a Flash Player, a cég nem fejleszt erre az OS-re, ugyanakkor augusztus közepén kivonják a Flash Playert a Google Play alkalmazásboltból is, pontosabban: olyan beállításokat alkalmaznak a frissítések letöltésénél, hogy csak azok férnek hozzá ezekhez, akiknek már telepítve van az eszközén a plug-in.

Hirdetés

Az Adobe indoklásában elmondják, hogy a mostani lépés egyenesen következik tavaly novemberi döntésükből, amikor bejelentették, hogy a PC-s böngészőkre koncentrálnak, a mobilos rendszereken pedig elfogadják, hogy azok a HTML5-re épülnek. A mobilokon viszont a cég továbbra is figyel a helyettesítőnek szánt Adobe Air használatára.

Külön figyelmeztetik azokat a felhasználókat, akik a 4.0-sról a 4.1-es Androidra frissítenek, hogy a jelenlegi verziójú Flash Player valószínűleg nem fog rendesen működni, így inkább az eltávolítást javasolják a 4.1-estől felfelé.

Az Adobe már korábban bejelentette, hogy a Chrome-ot sem támogatják, a mostani közlemény pedig gyakorlatilag azt jelzi, hogy a Flash Player véglegesen kiszorult a mobilos piacról.

Azóta történt

Előzmények