A vezetékes telefonban lát fantáziát az EnterNet

Az EnterNet Invest Zrt. 220 millió forintért megvásárolta a Unicomm - United Communication Távközlési Szolgáltató Kft. százszázalékos tulajdonrészét – jelentették be ma a felek. Az ügylet október 10-én zárult le.

A 2004-ben alapított UniComm a T-Com, az Invitel és a Hungarotel szolgáltatási területén nyújt szolgáltató-előválasztáson alapuló vezetékestelefon-, valamint internetszolgáltatást. A cég elsődleges célcsoportját a kis- és közepes vállalkozások adják. A UniComm – saját közlése szerint – ma mintegy 2000 üzleti partnere több mint 10 000 felhasználóját szolgálja ki, és az idén várhatóan közel 400 millió forint árbevételt ér el.

Az EnterNet cégcsoport a saját kínálatából hiányzó – országos szinten évek óta visszaszorulóban lévő – vezetékes telefonszolgáltatáshoz akart hozzájutni a felvásárlással. Az új szolgáltatástól az EnterNet ügyfélkörének bővülését és bevételeinek növekedését reméli. Az Unicomm név nem szűnik meg azonnal a felvásárlást követően: a céget fokozatosan tervezik konszolidálni.

Azóta történt

Előzmények