A vezeték nélküli iroda már nem kiváltság

A vezeték nélküli iroda már nem csak a nagyvállalatok kiváltsága, hanem a kisvállalatok dinamikus növekedését támogató, a hagyományos megoldásoknál költséghatékonyabb technológia – derül ki a felmérésekből és a piaci szereplők értékesítési adataiból. A vezeték nélküli hozzáférések terén Európa tölti be a vezető szerepet.

Hirdetés

Az IDC informatikai piackutató és tanácsadó cég felmérése szerint a WiFi hálózatok elterjedésének köszönhetően a mobil PC-eladások is rohamosan fognak növekedni a kontinensen. A mobil megoldások várhatóan legjobban az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban fognak tovább terjedni: a 2004-es évhez képest idén 34 százalékos növekedés várható. Közép- és Kelet-Európában valószínűleg még meredekebben nőnek majd az eladási adatok: az IDC előrejelzése szerint a CEMA (Közép-Európa, Közel-Kelet és Afrika) régiós notebook-piacon éves szinten 62 százalékos növekedés várható 2005-ben.

"Hatékonyabban működnek azok az európai cégek, amelyek vezeték nélküli szolgáltatásokat és a hordozható notebookokat használnak. Hazánkban is egyre több kis- és középvállalat vált vezeték nélküli technológiára, amit az Albacomp  Intel Centrino mobil technológiával ellátott noteszgépeinek eladási adatai is alátámasztanak. 2005 első negyedévében például 44 százalékkal növeltük notebook eladásainkat 2004 hasonló időszakához képest" – mondta Szajkó György, az Albacomp műszaki vezérigazgató-helyettese.

A vezeték nélküli irodára váltó vállalkozások között találjuk például a Morpho Communications tanácsadó céget is, amely a társaság dinamikus növekedése és a hatékonyság miatt döntött úgy, hogy új irodájában vezeték nélküli rendszert épít ki. "Cégünk dinamikusan fejlődik, ezért nem csak egyre több ügyfelünk, de egyre több munkatársunk is van" – mondta el Jekler Rudolf, a Morpho Communications ügyvezető igazgatója. "Ez a fejlődés elengedhetetlenné tette, hogy olyan irodai környezetet alakítsunk ki, amely rugalmasan képes alkalmazkodni a cég növekedéséhez. A rugalmasság nem csak a rendszer bővítésében mutatkozik meg, hanem ügyfeleink kiszolgálásában is, hiszen munkatársaink távoli hozzáféréssel akár külső helyszínekről is elérhetik adataikat – akár egy adott rendezvény helyszínéről is kiküldhetnek sajtóközleményt" – tette hozzá Jekler Rudolf.

Azóta történt

Előzmények