A tévék új generációja – de miért jobb és mi is pontosan a 4K?

Ha éppen új tévékészüléket vásárolnál, de még nem tudod, milyet vegyél, jó helyen jársz! Egyre több márka egyre több funkcióval ellátott televíziókat dob piacra, miközben egyre jobb minőségű műsorok készülnek. A televíziók legjobban teljesítő generációja jelenleg a 4K. A 4K tévé minden kütyüimádó álma, de nem érdemes kapkodni, válaszd ki tudatosan a terméket!

A jó hír, hogy az egyre nagyobb 4K UHD tévéválasztéknak köszönhetően az árak is csökkenő tendenciát mutatnak. Ha reálisan nézzük a dolgokat, ma már nem éri meg Full HD tévét vásárolni, hiszen az árkülönbség már nem olyan nagy egy Full HD és egy 4K tévé között. A legtöbb 4K televízió az okostelevízió kategóriába tartozik, így wifin keresztül a netre is csatlakoztathatóak, aminek köszönhetően számtalan online szolgáltatás is elérhető rajtuk.

Bár egyre több játék és 4K film érhető el manapság és egyre több számítógép, videókonzol, online weboldal tud már 4K tartalmat lejátszani, sajnos a műsorok egyelőre nem 4K-ban jelennek meg a televízió képernyőjén.

Ha 4K tévé mellett döntesz, akkor válassz valamelyik nagyobb gyártó kínálatából, ilyen például a Samsung, a Philips, a Sony, az LG vagy a Panasonic. Természetesen ezeken belül már pénztárcád szabja meg a keretet, de például a Samsung bemutatott alacsonyabb árkategóriájú készüléket is, hogy több ember számára váljon elérhetővé ez a technológia. Ezek a tévék LED háttérvilágítású kijelzővel vannak ellátva, és mindegyik csatlakoztatható wifire.

A Philips 4K tévésorozata IPS kijelzővel, kiváló fényerővel, kiváló teljesítményű quad-core processzorral és 20 W-os audiorendszerrel rendelkezik.

Ha nem győztek meg az előző márkák, akkor nézz szét a többi népszerű márka kínálatában! Ma már minden online boltban széles 4K tévékínálat vár, de ha igazán jó áron szeretnél 4K tévét vásárolni, akkor kövesd figyelemmel az online boltok Black Friday akcióját, ilyenkor ugyanis szuper kedvezményekkel készül szinte minden webáruház! Légy résen, és csapj le a legjobb akciókra, fekete péntek csak egyszer van egy évben!