A Symantec-gömböc bekapta az Altirist


A Symantec ma tette közzé, hogy aláírta a végleges megállapodást az Altiris felvásárlásáról. A beolvadó cég olyan IT-menedzsment szoftverek gyártója, melyek a vállalkozások számára lehetővé teszik, hogy könnyen kezeljék és kiszolgálják hálózatalapú végpontjaikat, a mobil eszközöktől kezdve a szerverekig és a tárolóeszközökig. A megállapodásnak megfelelően az Altiris részvényesei 33 US dollárt kapnak készpénzben részvényenként a nettó 830 millió dollár értékű tranzakció eredményeként. Az ügyletet még alávetik a szokványos záró rendelkezéseknek, beleértve a szabályozást, illetve a részvényesek jóváhagyását, így várhatóan 2007 második naptári negyedévében zárul le teljes egészében.

A felvásárló bejelentése szerint az Altiris megszerzésétől a Symantec piaci pozíciójának megerősödését várja, illetve a vállalati végpontokat érintő megoldások magasabb szintre való emelését. Az együttműködés eredményeképpen egy olyan struktúra jön létre, melyben a Symantec segítséget nyújt az üzleti vállalkozásoknak abban, hogy végpontjaikat megvédjék a mobil eszközökhöz, PC-khez, szerverekhez és tárolóeszközökhöz tervezett, vezető biztonsági, megfelelési, backup és visszaállítási megoldásokkal, míg az Altiris támogatja a vállalkozásokat a végpontok kezelésében, illetve azok konfigurálásában.


„A legbiztonságosabb végpont a jól kezelt végpont. A legjobb védelmet ki kell egészíteni olyan megoldásokkal, melyekkel lehetővé válik az esetleges sérülékenységek orvoslása és kiküszöbölése” – mondta John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója. „Az Altiris végpontkezelési megoldásait ötvözve a Symantec védelmi gyakorlatával, úgy gondoljuk, sokkal átfogóbb megoldást nyújthatunk a felhasználók számára, hogy megvédhessék és menedzselhessék több milliónyi kapcsolt eszközüket, amelyek a mai globális IT-infrastruktúrát alkotják.”

A Symantec nagy nyeresége lehet az egyesülés után, hogy az Altiris olyan innovatív szoftvervirtualizációs technológiát is kidolgozott, mely kritikus fontosságú a gyorsabb, egyszerűbb és kezelhetőbb alkalmazástelepítés tekintetében. Ez a technológia lehetővé teszi a támogatás költségeinek csökkentését és a zavartalan szoftverműködés biztosítását.

Greg Butterfield, az Altiris elnök-vezérigazgatója elégedett a fúzióval: „Szoftvermegoldásainkat, szolgáltatásainkat és értékesítési csatornáinkat egyesítve, a Symantec és az Altiris a felhasználók számára teljes csomagot tud kínálni a végpontmenedzsment területén.”

Azóta történt

Előzmények