Megnyílt a Cisco Expo – EMEA-szervízközpont lesz Szombathelyen

Ma reggel a budapesti MOM Parkban megnyílt a már hagyományosnak számító Cisco Expo rendezvény, ahol két napon keresztül, több szekcióban 86 előadás keretében ismerkedhetnek meg a szakemberek a hálózatok varázslatos világával: a legújabb technológiákkal és trendekkel. Az eseményre 1723-an jelezték részvételi szándékukat. A megnyitó előadást Rick Justice, a vállalat alelnöke tartotta, aki prezentációja során többször is visszatért ahhoz a cégfilozófiához, hogy az internet már nem egyszerűen a számítógépek hálózata, hanem sokkal inkább a humán hálózatok világa. Az idei programban szereplő előadások a konvergens hálózatok, a hálózati biztonság, az adatközpontok, az IPTV és más technológiák bemutatása mellett az üzleti, az államigazgatási és az önkormányzati megoldásokkal is foglalkoznak. Külön szekcióban foglalkoznak az egészségügyi informatika IP-alapú csúcstechnológiai elemeiről.   

A Cisco Expo alkalmat adott arra is, hogy ünnepélyesen bejelentsék: tovább bővítik a Magyarországról végzett ügyfélszolgálati tevékenységüket, s új szervizközpontot nyitnak Szombathelyen a Jabil Circuit közreműködésével, ahonnan a Cisco európai, oroszországi, FÁK-államokbeli, közel-keleti és afrikai ügyfeleit fogják kiszolgálni. Galler Károly, a Jabil Circuit Magyarország ügyvezetője elmondta, a szervizközpont a tavaly átadott, már közel 600 dolgozót foglalkoztató nyugat-magyarországi telephelyükön fog működni, ahol ötven jól képzett munkatárs kezdi meg napokon belül e magas követelményeket igénylő munkát.

A Cisco Sytems 1995 óta, partnere, a Jabil Circuit pedig 2002 óta van jelen hazánkban. Ők tiszaújvárosi üzemükben komoly gyártási tevékenységet is folytatnak: itt készülnek többek között az európai piacra kerülő Catalyst switchek is. A Jabil Circuit Magyarország Kft. három telephellyel rendelkezik, amelyből egy Tiszaújvárosban, kettő pedig Szombathelyen található. A tiszaújvárosi ipari parkban felépített 24 ezer m2 alapterületű telephelyükön 2003-ban egy újabb, 16 ezer m2 alapterületű gyártócsarnokot is építettek. Dolgozóik létszáma közel 3200 fő. A tiszaújvárosi gyár stratégiailag is fontos: a világ vezető elektronikai vállalatainak, többek között a Cisco Systemsnek nyújtanak EMS szolgáltatást.

Azóta történt

Előzmények