A közgyűlés igent mondott a Matáv névváltására

A Matáv rendkívüli közgyűlése ma jóváhagyta az igazgatóság döntését a vállalat nevének megváltoztatásáról. A határozat értelmében a társaság a jövőben – a tervek szerint májustól – Magyar Telekom Távközlési Részvénytársaság (rövidítve Magyar Telekom Rt.) néven működik tovább.

A vállalat korábbi közlése szerint a névváltással együtt jár a Deutsche Telekom Csoport márkastruktúrájának átvétele is, így olyan nemzetközileg ismert márkák jelennek meg Magyarországon mint a T-Com, a T-Systems és a T-Online. Az átkereszteléshez közvetlenül kapcsolódó működési költségeket a Deutsche Telekom viseli. A név- és márkaváltás költsége, valamint a DT Csoporttól kapott költségtérítés nettó alapon kerül elszámolásra, így ezek nem lesznek hatással a Matáv bevételi és EBITDA iránymutatásaira – állt a társaság januári közleményében. A Matáv reményei szerint a névváltás pozitív hatással lesz a működési eredményre.

A névváltást többek között azzal is indokolta a vállalat, hogy a lakosság körében a Matávhoz számos negatív tényező tapad. Az intézkedés csak a Matáv nevet használó leányokat, illetve az Axelerót érinti, ám a kisebb, regionális szolgáltatókra nem vonatkozik.

Azóta történt

Előzmények