Matáv: teljes átalakulás

Hirdetés

Az igazgatóság januári döntésének megfelelően a Matáv Csoport összes üzletága napokon belül nevet vált – közölte ma a távközlési vállalat. A Matáv Rt. új cégneve Magyar Telekom Rt. lesz, a cégcsoport egyes üzletágai felveszik a nemzetközi T-márkákat: T-Com (korábban Matáv Vezetékes Szolgáltatások Üzletág), T-Online (korábban Axelero), T-Mobile, T-Systems (korábban Matáv Üzleti Szolgáltatások Üzletág), T-Kábel (korábban MatávkábelTV). A név- és márkaváltást új szolgáltatások bevezetésével és az ügyfélszolgálat színvonalának emelésével kívánja összekötni a vállalat.

Straub Elek, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója az esemény bejelentése kapcsán hangsúlyozta: „A Magyar Telekom Csoport a nemzetközi DT Csoport részeként Magyarország vezető távközlési szolgáltatója marad. Továbbra is elsődleges célunk a hazai ügyfelek igényeinek kielégítése. Az új márkák megöröklik a nevüket viselő üzletágak eddig felépített erősségeit, emellett új értékekkel gyarapodnak.”

Gyorsul az ADSL

A Magyar Telekom a jövőben olyan holding típusú szervezet lesz, amely gyakorolja a tulajdonosi jogokat, koordinálja és irányítja a cégcsoporthoz tartozó, önálló márkanévvel rendelkező üzletágak tevékenységét, továbbá ellátja a csoportszintű operatív feladatokat, és képviseli a cégcsoport egészét. A tőzsdei céggel az ügyfelek csak ritkán találkozhatnak majd, mert ők a kiszolgálásukra hivatott, önálló márkanévvel rendelkező üzletágakkal állnak kapcsolatban.

Így az egyéni ügyfelek leggyakrabban a Matáv Vezetékes Szolgáltatások Üzletágából lett T-Commal találkoznak majd, mely magában foglalja az internet-hozzáféréseket nyújtó T-Online és a kábeltévés hálózatokat üzemeltető T-Kábel részleget is. Az üzletág új akciókkal ünnepli az átalakulást, így – amint arról korábban beszámoltunk – májustól ismét megduplázza a széles sávú internetkapcsolatok maximális sebességét. A T-Com tervei szerint 2006 végére az ADSL-előfizetők száma eléri a 600 000-et. Júniustól pedig jelentős, akár 50 százalékos percdíjkedvezményt kínál azokba az országokba indított hívások esetén, ahol a T-márka jelen van.

A Magyar Telekom Csoport nagyvállalati ügyfeleket kiszolgáló üzletága, a korábbi Üzleti Szolgáltatások Üzletág a T-Systems márkanevet veszi fel. A részleg rövidesen egy hazánkban egyedülálló internetes fejlesztésével, a „Távszámla” szolgáltatással jelenik meg. Az elektronikus számlamegjelenítés és -fizetés szolgáltatás a Magyar Telekom Csoport üzletágai – a T-Com, T-Online, a T-Mobile, a T-Systems és a T-Kábel – által kibocsátott számlákat kezeli majd. Segítségével lehetővé válik a számlák interneten történő megjelenítése és fizetése, így a szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek a jövőben számláikat nem papíron, hanem elektronikusan, interneten keresztül kapják meg.

Pénzügyi vonzatok

A névváltáshoz közvetlenül kapcsolódó működési költségeket a Deutsche Telekom viseli. A név- és márkaváltás költsége, valamint a DT Csoporttól kapott költségtérítés nettó alapon kerül elszámolásra, így ezek nem lesznek hatással a Magyar Telekom bevételi és EBITDA iránymutatásaira – közölte a Magyar Telekom.

Azóta történt

Előzmények