A kínaiak is a Harry Potter utolsó részére nyomulnak


A könyvsorozat utolsó része kapcsán mind magasabbra csapó Potter-láz természetesen Kínát is elérte, ma már kínai weboldalak is közöltek olyan fényképeket és beszámolókat, amelyek a poént igyekeznek lelőni: vagyis, hogy ki vagy kik halnak meg a befejező részben.

A Reuters tudósítói felhívták a képeket közzétevő kínai lapot, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy ők egy p2p-letöltés segítségével szerezték meg a képeket. Az újságíró csak annyit mondott, hogy az általuk közölt oldalak hitelességét csak akkor lehet majd tisztázni, ha megjelenik a könyv, a Deathly Hallows. Ugyanakkor a dokumentumokat azóta már eltávolították az oldalról, igaz az anyagokat addigra már több kínai portál is átvette.

Az eddig hat kötet eddig 325 millió példányban kelt el, a hetedik rész hivatalosan (helyi idő szerint) szombat éjfélkor kerül a boltokba Nagy-Britanniában, illetve a világ többi részén is, s habár a kínaiaknak nem kell addig várniuk a fordításra, mint a magyar rajongóknak (Kínában októberre ígérik, nálunk valószínűleg februárban jön ki a magyar változat), a türelmetlenek ott is az internetet pásztázzák egy kalózpéldányért, vagy legalább azért, hogy megtudják, vajon melyik két főhőst éri el a végzete.

A neten az elmúlt napokban több olyan kép is megjelent, mely a könyv állítólagos befejezését mutatja, de biztosat senki sem tud mondani. Időközben hatalmas mozgalom is indult világszerte, melyhez azok a rajongók csatlakoztak, akik etikátlannak tartják az ilyen akciókat. A nagy nyugati újságok és hírportálok mindenesetre – csakúgy, mint az előző kötetek esetében – azt ígérik, hogy az olvasók érdekében néhány hónapig csak úgy írnak a könyvről, hogy a fontos részekre ne derüljön fény.

Azóta történt

Előzmények