A HP Magyarország elcsábította a Sun ügyvezetőjét

Hegedüs Gábor
Hegedüs Gábor

Március végén távozik a Sun Microsystems Kft. éléről Hegedüs Gábor ügyvezető igazgató – közölte ma váratlanul a vállalat. Áprilistól megbízott ügyvezető igazgatóként a cégvezetői feladatokat az ügyvezető korábbi általános helyettese, Hernádi József látja el, aki egyben a cég regionális – közép-európai – megoldásszállító üzletágának vezetője. A személyi változás semmilyen formában nem érinti a Sun Microsystems magyarországi piaci stratégiáját, amelynek jegyében az elmúlt három évben a vállalat új szolgáltatási modellekkel (például Solaris és Java mesterkurzusok), komplex szoftverprojektekkel (Sun Identity Management bevezetések) erősítette piaci pozícióját az informatikai infrastruktúrát szállítók között – áll a cég rövid közleményében.

A Sun nem adott tájékoztatást Hegedüs távozásának okairól, de a Menedzsment Fórum úgy tudja, hogy a szakember a Hewlett-Packard Magyarország vezetője lesz. A hazai HP-leány állítólag már régóta kereste korábbi vezérigazgatója, az idén januártól a hazai Vodafone-t irányító Beck György utódját. A kör az utolsó fázisban egy belsős és három külsős jelöltre szűkült le, közülük választották ki végül Hegedüst.

Hegedüs Gábor 1993-ban Kínában, a Pekingi Zsenmin Egyetemen szerezte közgazdászdiplomáját nemzetközi gazdaságtanból. Magyarországra való visszatérését követően a főként építőiparban tevékenykedő Herkules Rt.-nél 2 évig kontrollerként dolgozik, 1995-től az Olivetti magyarországi leányvállalatának pénzügyi igazgatója. A Sun Microsystemshez 1997-ben igazol, ahol előbb magyarországi, majd közép-európai pénzügyi és adminisztrációs igazgatójaként dolgozik és szerez nemzetközi menedzsmenttapasztalatokat. 2004-ben nevezték ki ügyvezető igazgatónak. Kínai kapcsolatait a mai napig ápolja, tagja volt a Miniszterelnöki Hivatal kínai kapcsolatokért felelős referatúrája tanácsadói testületének.

Azóta történt

Előzmények