Sun-hardverre ment az OTP

A Sun Microsystems Kft. ma bejelentette, hogy befejeződött az OTP Bank központi mentési és visszaállítási rendszerének üzembe állítása. A kiépítésre tavaly év végén kapott megbízást a cég. A rendszer gerincét egy Sun StorageTek SL8500-as szalagkönyvtár, egy Veritas NetBackup mentési szerver, továbbá egy Sun StorageTek L700-as gép, valamint az ezekhez kapcsolódó szoftverek biztosítják. A bank minden meglévő alkalmazását (többek között a számlavezető és az értékpapírrendszereket, az e-csatornákat, az SAP-, az adattárház- és a kártyarendszer-alkalmazásokat) ehhez a rendszerhez kapcsolta, és a jövőben minden új információt erre az új szalagos egységre ment. A rendszer jelenlegi kapacitása akár a kétszeresére is növelhető további eszközök beszerzése nélkül, licencvásárlás útján. A pénzintézet számára Szerbiában is a Sun szállítja a mentési és visszaállítási rendszer konszolidálásához szükséges infrastruktúrát.

Az OTP Bank két évvel ezelőtt döntött először úgy, hogy a Sun tárolómegoldásait választja meglévő tárolómegoldásának konszolidációjához. A heterogén rendszerek kiszolgálására alkalmas, folyamatos rendelkezésre állást biztosító berendezéssel egyszerűbbé vált az adatok felügyelete és védelme, valamint mérsékelni lehetett az adatközpontok költségeit és bonyolultságát.

„Az OTP Bank nem véletlenül tette le voksát a konszolidáció mellett, hiszen a folyamat eredményei egyértelműen kedvezőek: a rendszer jobban optimalizálható, nagyobb a játéktér az erőforrások elosztását, kihasználását illetően, és szükség esetén egyszerűbben bővíthető a rendszer. Az OTP Bank és a Sun folyamatos együttműködésének köszönhetően a konszolidációs folyamat zökkenőmentes volt: minimális leállással, alacsony kockázati szinten sikerült a megvalósítás” – mondta Andráskó Tibor, az OTP Bank ügyvezető igazgatója.

A pénzintézetnek szállított Sun StorageTek SL8500 mentési sebessége 1700 MB/s, azaz 6,1 TB/h. A teljesen redundáns berendezésben jelenleg 1750 kazetta található, de a kapacitás akár 3176 kazettáig is bővíthető. A rendszer – a bar code címke támogatásnak köszönhetően – egyszerűen tesz különbséget a különböző típusú médiák között, s így a kezelőpanelen keresztül naprakész információt ad többek között a szalagkönyvtár állapotáról, valamint a meghajtók és a slotok tartalmáról. A rendszer másik eleme, a Sun StorageTek L700, amelynek mentési sebessége 510 MB/s, azaz 1,8 TB/h, tárolási kapacitása pedig 690 kazetta. A mentési rendszer mintegy 80 szerver LAN-on keresztüli és 30 SAN-on keresztüli LAN-Free mentését végzi.

Azóta történt

Előzmények