A HP iPAQ fejlesztési vezetője átpártol a Dellhez

 

Alex Gruzent, aki a Hewlett-Packardnál többek között az iPAQ sorozat fejlesztőjeként volt ismert, a Dell alkalmazottjaként láthatjuk viszont a jövőben. Gruzen rangidős alelnökként igazgatói beosztásban dolgozott a HP mobil számítástechnikát  fejlesztő üzleti egységében. Ez a terület felelős a cég kézigépeinek, tábla PC-inek és notebookjainak fejlesztéséért. Gruzen korábban, a HP-val való egyesülést megelőzően a Compaqnál is ezt a funkciót látta el.

A Dellnél Gruzen John Medicával megosztott a felelősséggel fog dolgozni. A vezetői pozíciók felelősségének megosztása a Dellnél a vállalati kultúra része, legtöbben ennek a menedzsment-stílusnak tulajdonítják a Dell sikereit.

Gruzen és Medica fő feladata a termékfejlesztés és a marketing lesz.  A feladatkör a cég legtöbb termékét magába foglalja, így például az Axim kézigépeket is. Gruzen megszerzésével a Dell beleláthat a HP "fejébe" és láthatja, hogy az elkövetkezendő hónapokban milyen tervek vannak a mobil eszközökkel kapcsolatban. Ezek alapján persze még nem lehet tudni, hogy milyen változások fognak történni a piacon, de érdemes lesz a Dell kézigép-fejlesztéseit figyelni az elkövetkező időszakban.

A The Wall Street Journal értesülései szerint Gruzen megbízott utódja Ted Clark lesz. A szakember eddig a terület marketingért felelős alelnöke volt, azelőtt pedig a kéziszámítógépekért felelős alelnöki posztot töltötte be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Előzmények