A Google leállította a Nik Collection frissítését

Nem javítják, nem készülnek új funkciók. Az egykor 500 dollárért megvásárolható csomaggal a vállalatnak nincsenek tervei.

Öt éve vásárolta fel a Nik Software nevű céget (és így jutott hozzá például a Snapseed alkalmazáshoz is) a Google, tavaly pedig ingyenesen elérhetővé tették az eredetileg 500 dolláros Nik Collectiont, amivel Macen és PC-n egyaránt használható speciális képmanipuláló kiegészítőik a profi fotósok után az átlagemberek számára is érdekessé váltak/válhattak.


[+]

A keresőóriás jóvoltából menet közben héttagúra bővült csomag (Analog Efex Pro, Color Efex Pro, Silver Efex Pro, Viveza, HDR Efex Pro, Sharpener Pro és a Dfine) tehát ingyenes lett, sőt akik a tavalyi akció előtt, de még 2016-ban fizettek érte, visszakapták a pénzüket.


[+]

Az Ubergizmo szúrta ki, hogy a Google úgy döntött, nem frissíti többé a Nik Collectiont. A vállalat nem írja, hogy megszüntetné vagy törölné a csomag telepítőfáljait, azt viszont igen, hogy a jövőben nem foglalkoznak már vele. A Google nem indokolta a döntést.

Előzmények