A brit focidrukkerek fele néz illegális streameket

Elkeserítő a statisztika, a felhasználók harmada nem tud róla, hogy rosszat csinál. Drágák a sportcsatornák, de ettől nem lesznek olcsóbbak.

A BBC 5 Live futballrajongókat kérdezett meccsnézési szokásaikról. A válaszadók közel fele vallotta be, hogy illegális streameken nézi a Premier League összecsapásait, a drukkerek több mint harmada havonta legalább egyszer, minden ötödik még ennél is gyakrabban, heti rendszerességgel.

A két TV csatorna, melyeknek exkluzív közvetítési joga van a Sky és a BT Sport a nézők szerint rossz ár-érték arányú csomagba kerültek, a rajongók leggyakrabban ezzel mentegetik magukat az engedély nélküli netes streamek kapcsán.


(forrás: Getty Images) [+]

Az illegális forrást használók harmada ismerte el, hogy amit tesz jogellenes, de nagyjából ugyanennyien válaszoltak úgy, hogy nem is igazán érdekli őket a helyzet. A BBC szerint az illegális tartalomfogyasztás a Kodi egységek elszaporodásával együtt harapódzott el, a válaszadók több mint negyede használ ilyesmit, ezzel nagyon könnyű illegális streamet találni.

A dolog azért is szomorú, mert áprilisban az Európai Unió egyértelmű döntést hozott a kalózközvetíésekről: ezeket ugyanabba a kategóriába sorolták, mint az engedély nélkül lehívásra hozzáférhetővé tett, letölthető filmeket, sorozatepizódokat. Ez tehát már hónapok óta nem a korábbi szürkezóna, hanem fekete és fehér szabályok vonatkoznak rá.

Azóta történt

  • Egy hónap ingyenes időszakkal indul a mindiGO Sport

    Az Antenna Hungária mindiGO Sport néven elindította a szélessávú platformokon keresztül elérhető, lineáris és lekérhető médiaszolgáltatásokat kínáló, sport tematikájú tartalomszolgáltatását.

Előzmények