Új 3D-s navigációs szoftver okostelefonokra

A szlovák Sygic a tegnap kapuit megnyitó CeBIT szakkiállításon jelentette be új, okostelefonokra írt navigációs szoftverét, az Aurát. A szoftver újdonsága a bemutatók tanúsága szerint igen látványos és gyors 3D-s megjelenítés mellett, hogy adatbázisában szállodákról, mozikról és éttermekről, sőt a településekről is találhatók részletes információk, aktív internetkapcsolat mellett pedig lehetőséget biztosít az ismerősök hollétének kijelzésére és chatre is.

A navigáció autós és gyalogos módban is használható, 3D-ben jeleníti meg a domborzatot és a városok fontosabb épületeit, emellett kijelzi a figyelmeztető táblákat, a telepített traffipaxokat és sávasszisztens szolgáltatást is nyújt. A TeleAtlas-térképekre épülő program az adatokat – szemben a veszélyes riválisnak számító, ingyenes Google Android programmal – memóriakártyán tárolja, tehát a navigációhoz nincs szüksége aktív internetkapcsolatra és adatforgalomra, de online módban extra szolgáltatásokat kínál.

„Hároméves fejlesztőmunkánk van e termékben, mely teljesen más, mint a piacon elérhető megoldások. Boldogan jelentjük be itt és most. Ha a világ azt kérdezi, mi a jövő helyfüggő szolgáltatása, reméljük, azt válaszolhatjuk: az Aura. Az Aura, amely az autós és gyalogos navigációt egyesíti, és lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy tájékozódjanak a városokról, arról, hogy hova menjenek, hol szálljanak meg és kivel találkozzanak” – lelkendezett a cég vezérigazgatója, Michal Stencl.

Azt, hogy az Aura mikor kerül piacra, a cég egyelőre nem árulta el. Csupán annyit közölt, hogy elérhető lesz iPhone-ra, valamint Google Android és Windows Phone 7 operációs rendszert futtató mobiltelefonokra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sygic

Azóta történt

Előzmények