100 millió letöltés a Mac App Store-ban

Az Apple OS X rendszert futtató számítógépekhez (MacBook, MacBook Pro, MacBook Air, iMac, Mac mini, Mac Pro családok) készült online alkalmazásbolt, a Mac App Store nemrég átlépte a 100 millió letöltéses álomhatárt – közölte az Apple. Véleményük szerint jelenleg az övék nő a leggyorsabban a PC-s szoftverboltok közül, mivel egy év sem kellett ahhoz, hogy ezt a számot elérjék.

Az online üzletet még januárban indította el az Apple, és a friss operációs rendszereken minden ügyfél, tehát a magyarok is hozzáférhettek. Az egymillió letöltést az első napon elérték, kezdetben pár ezer alkalmazás volt a kínálatban. A bolt népszerűségét és ismertségét megdobta, hogy az OS X Lion nevű operációs rendszert kezdetben csak itt lehetett megvásárolni; a kínálat egyébként hétről hétre jobb, játékokból már ismertebb neveket is lehet találni, plusz rengeteg régebbi klasszikus jelenik meg a boltban. Ez korábban az OS X platformra nem volt jellemző.

A Mac App Store-ban ingyenes és fizetős tartalmak is találhatók, utóbbiaknál az összeg 70 százalékát a fejlesztő kapja meg, 30 százalék pedig az Apple zsebében marad. A cég egyébként még 2008-ban indította el első alkalmazásboltját az iPhone/iPod touch készülékduónak, mely azóta mintegy 18 milliárd letöltésnél tart; az Alma statisztikái szerint a fejlesztők ott összesen már mintegy 3 milliárd dollárhoz jutottak hozzá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények