Elkészült a 100 Gb/s-os hálózat

Az Internet2 konzorcium tegnapi, San Diegóban tartott éves gyűlésén bejelentette, hogy befejeződött az új, az Egyesült Államok egész területét behálózó infrastruktúra kiépítése, s ez 100 Gb/s-os adatátviteli sebességet tesz majd lehetővé, s így a kutatók, tanárok előtt egészen új lehetőségek nyílnak meg.

Doug Van Houweling, az Internet2 elnök-vezérigazgatója forradalminak minősítette vállalkozásukat, mely óriási erőfeszítések után valósult meg. Úgy véli, ez a döbbenetes erejű információs hálózat rengeteg új célt szolgálhat, a hálózati kutatásoktól kezdve a telemedicináig. Emellett az új és fejlett technológiák támogatása továbbra is elsőrendű céljuk, mint például az IPv6 vagy a januárban bevezetendő Dynamic Circuit Network (DCN) technológiája, mely az igénylők számára 10 Gb/s-os dedikált sávszélességet is képes biztosítani – a kapacitás további növelésére már folynak a tesztek és fejlesztések.

A szolgáltató vezetője kiemelte azt is, hogy víziójuk szerint a jövőben oly könnyedén lehet majd kérésre – ha egy feladat megoldáshoz szükség van nagy erőforrásokra és átvitelre – ki- és bekapcsolni a nagy kapacitású hálózatot, illetve a nagy számítógépekhez való hozzáférést, mint most a villanykapcsolót vagy a vízcsapot. A nagysebességű hálózattól nem csak új lehetőségeket, hanem jelentős költségcsökkenést is várnak a felhasználói oldalon.


Nagyításhoz klikk! a képre

Azóta történt

Előzmények