Trükköznek az RX VEGA és a memóriák árával, hibavadászat hackereknek

Szuperszámítógép a Nemzetközi Űrállomáson, rugalmas kaszni autókhoz.

Blogoló: Acer

Három nagyon érdekes notebook járt nálunk az elmúlt hetekben. Az Acer blog keretein belül előbb a legújabb Predator Helios 300 gamer notebookkal ismerkedtünk meg, ami lefelé bővíti az Acer játékra szánt, Predator modellek kínálatát. Kétféle méretben, 15,6 és 17,3 hüvelykes, Full HD felbontású, IPS paneles kijelzővel érkezik, a teljesítményt pedig négymagos, hetedik generációs Core i processzorok és GeForce GTX 1050 Ti vagy GTX 1060 grafikus alrendszer adja. Adattárolónak M.2 foglalatos SSD és 2,5 hüvelykes merevlemez párosát használhatjuk. A 17,3 verzió egy előszériás darabját néztünk meg közelebbről a blogban.

Az Acer notebookkínálatának fő sodrását jelentő Aspire széria két friss tagja is nálunk járt. A felsőkategóriás, 15,6 hüvelykes Aspire 5 A515 egyszerű, de elegáns vonalvezetést, fedelén és billentyűzete körül pedig fémburkolatot kapott. Műanyag alvázán a 2,5 hüvelykes merevlemezhez és a memóriamodulokhoz lehet kis ajtókon keresztül hozzáférni, az akku és az M.2 foglalatos SSD eléréséhez meg kell bontani a gépet. Hardveralapját kétmagos, hetedik generációs Intel Core i processzorok adják, grafikára az IGP mellett GeForce 940MX is bevethető, sőt nemsokára jön a GeForce MX150. A kijelző lehet Full HD felbontású, az alap TN mellett a komolyabb modellek IPS panelt kapnak majd.

Aki nagyobb méretben és teljesítményben gondolkodik, de nem szeretne olyan gamer külsőt, mint az elsőként említett Acer Predator Helios 300-nak van, az az Aspire 7 családban találja majd meg a számítását. A vonalvezetés és az anyaghasználat hasonló, mint az Apsire 5-nél, de a 15,6 hüvelykesen kívül a 17,3 hüvelykes méretet is választhatjuk. A belső itt már négymagos, hetedik generációs Core i processzort és GeForce GTX 1050, GTX 1050 Ti vagy akár GTX 1060 grafikus alrendszert is rejthet, így a Full HD felbontású kijelző natív felbontásán is nekifoghatunk a friss játékoknak. Az adattároló részleg természetesen itt is SSD-ből és HDD-ből áll.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!