Trükköznek az RX VEGA és a memóriák árával, hibavadászat hackereknek

Szuperszámítógép a Nemzetközi Űrállomáson, rugalmas kaszni autókhoz.

Hirdetés

Vega rajt, Vulkan-kitörés, Ice Lake, dráguló VRAM

Utolsó heteit tölti a nyár, ezt pedig kihasználják az iparági szereplők, ugyanis nagyon visszafogott mennyiségű újításról számoltak be az utóbbi napokban. A legnagyobb port kavaró AMD Radeon RX Vega rajtja sem mondható totális újdonságnak, hiszen papíron már július végén megtörtént, igaz, a gyártók által készített kártyákat csak mostantól lehet megvásárolni. Azaz csak lehetne, ha lenne készlet, és ennek tetejébe még az árakkal is trükköznek, ez viszont minket nem tartott vissza a nagyobb kártya tesztelésétől, és hamarosan a kisebb Vegára is sor kerül.


[+]

A rajtot az NVIDIA csendben ülte végig, nem aggódták túl a rivális kártya érkezését, csupán egy friss drivert készítettek és adtak közre. Friss driverből az AMD is kivette a részét, méghozzá egy speciális meghajtóval, amit kifejezetten bányászok számára fejlesztettek. A VGA-hoz köthető újítások nagyjából ennyiben ki is merültek, szőrmentén talán a Vulkan API-kkal kapcsolatos bejelentéseket lehetne még ide sorolni: a Doom 3 BFG Edition megkapta az explicit API-t, valamint az Oxide Games hivatalosan is elárulta, hogy az Ashes of the Singularity: Escalation 2.4-ből már nem fog hiányozni a Vulkan.

Az Intel részéről szinte teljes volt a csend, az érdeklődés fenntartását mindössze az a hír szolgálta, amiben nyíltan beszéltek a Coffee Lake-et követő Ice Lake kódnevű, tehát sorban a 9. generációs Core fejlesztésről. Ezenfelül a házgyártók voltak még többé-kevésbé aktívak, noha a Bitfenix újdonsága, a Nova TG már ismerős volt a Computexről, míg a Lian Li a kétkamrás, Mini-ITX kompatibilis PC-Q37 továbbfejlesztését mutatta be.


[+]

Abszolút újdonságot hozott viszont a Corsair, méghozzá SSD-fronton: elkészültek második NVMe SSD-jükkel, ami egyben az első, hagyományos PCIe foglalatba illeszthető megoldásuk. A Neutron NX500 névre hallgató újdonság kétféle tárkapacitással lesz elérhető. A DRAMeXchange egyébként az SSD-k árcsökkenését valószínűsíti az év hátralévő részében, ami ráférne már a szektorra, cserébe a DRAM árak maradnak az egekben és a VRAM-ok ára is kezd elszállni.


[+]

Már csak napok vannak hátra a legnagyobb európai szórakoztatóelektronikai kiállításig, a berlini IFA-ig, így ezen a téren sem ömlöttek az új termékek, de akadt egy-két érdekesség. Példának okáért a Cambridge Audio bemutatott egy mindentudó UHD Blu-ray lejátszót, ez Epson pedig egy kellemes tudású házimozi-projektorral rukkolt elő. Ezenkívül beszámoltunk a BAFTA által készített OLED vs. QLED vakteszt eredményéről, valamint arról is, hogy a Samsung háza táján valószínűleg valami nem kerek, amire az idén összesen legyártandó készülékek számának csökkentése utal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!