Szigorúbb laptoptilalom, szívnak a feltöltőkártyások, közelebb az AMD Vega

Blogoló: Acer

Szokásához híven idén is nagyszabású termékbemutatón tárta nagyközönség elé újdonságait az Acer. A notebookká alakítható tabletek, vagyis újabban Switch modellek családjába két friss képviselő érkezett. Külsőre mind a kettő a korábbi Switch Alpha 12-re hajaz, tehát 12 hüvelyk körüli méretűek, billentyűzetük mágnessel kapaszkodik a kijelzőhöz, hátulról támaszt hajthatunk ki, hűtésük pedig passzív. A Switch 3 szerényebb hardvert és barátságosabb árazást kapott, a Swith 5 erősebb és drágább.

A könnyű és vékony Acer Swift modellek az alsó régióban fejlődtek. A Celeronokkal és Pentiumokkal szerelt 13,3 hüvelykes Swift 1 a korábbi műanyag helyett elegáns fémházat kapott, a Swift 3 már korábban is fémben lakott, most a 14 hüvelykes méret mellé 15,6 hüvelykes társult. Az Acer notebookkínálatának gerincét adó Aspire vonalon is bevezették az egyszerűsített számozást. Az Aspire 1 család belépőszintű, pentiumos és celeronos alapmodelleket tömörít, az Aspire 3 a középkategória alsó szegmensét, míg az Aspire 5 a felső szegmensét célozza. Az Aspire 7 gépek komoly multimédiások, melyekkel a GeForce GTX 10-es grafikus alendszer révén akár játszani is lehet.

Kijelzőben is nagyon nyomul az Acer. A játékosoknak szánt Predator vonalba két újdonság sorakozott be, közülük az abszolút csúcsmodell, a Predator X27 az érdekesebb. Az első osztályú panel mellé nagyon látványos, fémből készült állványt és még oldalsó árnyékolót is kapott. Utóbbi kiegészítő inkább az olyan profi, grafikusoknak való monitorokra illik, mint a friss, 32 hüvelykes, 4K-s Acer ProDesigner PE320QK. Házimozi-projektorokból is villantott 4K-sat az Acer. A H7850 és V7850 egyaránt DLP technológiás, előbbi 3000, utóbbi 2100 ANSI lumen fényerővel.

Egy nagyon gamer Acer Peredatort monitort ki is próbáltunk a blog keretein belül. Az XB252Q szembemegy pár olyan alapelvvel, ami más monitorok esetében jellemző. Huszonöt hüvelykes mérete ellenére csak Full HD felbontású, panelje pedig TN technológiás, így oldalról nézve kicsit torzulnak a színei. Ha viszont elölről nézzük játék közben, akkor 240 Hz-es frissítési frekvenciára képes a GeForce-okkal és Radeonokkal is, válaszideje 1 ms. Az adaptív képfrissítési technológiák közül az NVIDIA G-Sync megoldását támogatja. További érdekességek olvashatók a témában az Acer blogban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!