Gyenge a Windows 7 védelme, gigabüntetés a Telekomnak

Win10 Game Mode morzsák, mobilszerver, TressFX 4.0

Úgy tűnik, 2017-ben is lesznek fordulatok és a piaci átalakulások következtében. Persze vannak olyanok, akik részben maguknak keresték a bajt, mint például a Toshiba, mely most úgy tűnik, kénytelen lesz kiszervezni a NAND chipek gyártását, hogy mentse a menthetőt, és vannak olyanok, akik pusztán a megváltozott igényekre és követelményekre reagálnak. Utóbbi csoportba tartozik példának okáért az Intel, ahol a processzorokkal kapcsolatos útiterveket szinte a követhetetlenségig módosították a jó öreg, klasszikus Tick-Tock stratégia elhagyása óta. Ebbe a csoportba sorolható Seagate is, hiszen a körülmények miatt egy ideje már dolgoznak a kiadások csökkentésén, így bezárják az egyik legnagyobb összeszerelő üzemüket.

Változnak az idők a Seagate-nél is
Változnak az idők a Seagate-nél is [+]

Ezekből a felszínen persze nem sok minden érezhető egyelőre, hiszen továbbra is szép számmal jönnek a termékbejelentések, akár adattároló, akár CPU fronton is, ha már épp erről beszéltünk az imént. Például a Mushkin is beszáll a 3D NAND chipes SSD-ket kínáló vállalatok sorába, Kaby Lake processzorokkal jöhetnek az új Apple notebookok, és szintén Kaby Lake CPU-kat kaptak a frissen bemutatott Fujitsu hibrid notebookok is.

Ügyesebben frissíti notebookjait az Apple idén?
Ügyesebben frissíti notebookjait az Apple idén? [+]

Hordozható megoldásokból egyébiránt volt más érdekesség is, például a Eurocom "mobil szervere", ami igen komoly hardverrel érkezett, vagy éppen a NexDock koncepciója, ami a hitelkártya méretű Intel Compute Cardjából varázsol teljes értékű hordozható gépet. Érdekes koncepciókból egyébként sem volt hiány az elmúlt napokban, ha megnézzük a Gole1 Plust is, mely egy mini PC kijelzővel kombinálva. Apropó mini PC, új Intel NUC is jött, a Baby Canyon, nem is egy variációban, de mindegyik Intel Kaby Lake alapokon. A Raspberry kedvelők számára is van jó hírünk, a RasPi 3-ból is készül Compute Module, a CM3, ami foglalat-kompatibilitását sem vesztette el.

Hitelkártya méretű hardver a lelke a NexDock notebookjának
Hitelkártya méretű hardver a lelke a NexDock notebookjának [+]

Kisebb házdömpingnek is szemtanúi lehettünk az elmúlt pár napban, melyek között volt kicsi, nagy, letisztult és kirakati példány is. Az Antec műhelyéből egy ismerős kockaház került elő, a be quiet! a csendre és letisztult formavilágra fókuszált, míg a SilverStone most kevésbé volt visszafogott az új Redline sorozatában. Amennyiben pedig a kábelrengeteg megregulázására keresünk megoldást, arra az NZXT szállított megoldást a mágneses Puck képében, ami egyszerűsége ellenére nem lesz olcsó.

TressFX 4.0, minőségi ugrás a hajszimulációban?
TressFX 4.0, minőségi ugrás a hajszimulációban? [+]

Túl a termékújdonságokon, technikai információkból is akadt néhány érdekesség. A megszokott driveres frissítésen felül, amit az AMD szállított a napokban, a gyártó felfedte a TressFX 4.0 új ütközésdetektálását, ami minőségi ugrást jelenthet a szimuláció tekintetében. Egyre több információ érkezik a Windows 10 Game módjáról is, illetve ugyanebbe a rendszerbe végre bekerült az Xbox legfontosabb komponense is, így a fejlesztők jobban tudják majd optimalizálni a DirectX 12-es alkalmazásaikat.

Közelről nagy képet vetít a Sony 4K felbontású HDR projektora
Közelről nagy képet vetít a Sony 4K felbontású HDR projektora [+]

Házimozi és digicam téren is jöttek-mentek a friss termékekről szóló hírek. Fotós masinából kettő is befutott, a középkategóriás tükörnélküli Fujifilm X-T20, illetve szintén a gyártótól az APS-C szenzoros X100F csúcskompakt. A szórakoztatóelektronika esetében színesebb volt a felhozatal, hála az LG UHD Blu-ray lejátszójának, a Sony belépő szintű HDR-képes HD Ready televíziójának, és annak az ultrarövid vetítési távolságú 4K HDR projektornak, ami szintén a japán vállalattól érkezett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!