Drónok sokkolóval, világító alvómaszk, apró AMD VGA

Új AMD VGA-k, sík OLED tévék, monitordömping

A nyári szabadságolási szezon vége felé közeledve úgy tűnik, lassan magukhoz térnek a gyártók, és visszazökkennek a régi kerékvágásba, aminek jeleként hamarosan új termékekkel gazdagodik kínálatuk. A héten ennek már volt érezhető jele, de a jövő héten kezdődő szórakoztatóelektronikai szakkiállítás lesz az, ami megadja majd az igazi kezdőlökést. Erre az alkalomra előre gyúrt már jó néhány gyártó a napokban, köztük az LG, amely feltekerhető billentyűzetéről és új, immáron sík kijelzős, HDR kompatibilis, 4K-s OLED tévéjéről is csepegtetett előzetes információkat.


[+]

Szórakoztatóelektronikai és hangzással kapcsolatos multimédiás termékekből egyébként nem volt a héten sem hiány. A Yamaha rögtön egy 44 darab hangsugárzóból álló hangprojektorral indította a hetet, ami Dolby Atmos támogatást élvez. Aki inkább a saját privát szférájában hangoskodna utazás közben és nem veti meg a minőséget sem, annak az AKG által hozott prémium kategóriás, zajszűrős N60 NC típusú, headsetként is használható fejhallgatót ajánlanánk a heti felhozatalból, míg a gamer lelkületűeknél inkább a Logitech friss mikrofonos fejhallgatói lehetnek a befutók.


[+]

Pörgött végre egy kicsit a VGA-piac is, főképp az AMD-nek köszönhetően. Már a hét elején tudni lehetett, hogy új VGA érkezik, és nem is kellett sokáig várni, a Fury családba tartozó R9 Nano a pletykákat követően hamar előkerült, aminek neve nem a véletlennek köszönhető, hanem tényleg kompakt méretű kártyáról van szó. Majd ezt követően a Radeon R9 370X is előbújt, de ezt a cég nem verte nagydobra, aminek persze megvan az oka. Egy NVIDIA kártyára és egy hibrid VGA-hűtőre is futotta a napokban. Előbbit az MSI szolgáltatta az extrém tuningra tervezett, Lightning sorozatba tartozó GTX 980 Ti-vel, utóbbit pedig az Arctic tette le az asztalra.


[+]

Jelentős, mondhatni történelmi jelentőségű események zajlottak monitor- és kijelzőfronton. Az elmúlt heti IDF alkalmával (ahol nem mellesleg az Intel egy új alaplap-méretszabvánnyal is előrukkolt) sikerült megszólaltatni az Intelt a G-Sync és FreeSync szabványok ügyében, és úgy tűnik, hogy a vállalat már döntött, de a támogatásra még várni kell. Ez a jövőben lehet, hogy eldöntheti a két szabvány közötti csatát, ám úgy tűnik, erre is várni kell, hiszen a monitorgyártók között nem teljes az egyetértés. Az Asus például mindkettőt támogatja, és a héten egy FreeSync-kompatibilis modellel lepték meg közönséget, ezzel szemben a Dell elsőként saját kínálatában egy G-Sync kompatibilis monitorral rukkolt elő. Aki pedig inkább kivárja, amíg eldől a csata, az nézze meg, hogy milyen új 144 hertzes panelek készülnek az AOU boszorkánykonyhájában, vagy ha netán visszasírná a régi, klasszikus képarányt, akkor az NEC IPS-es 4:3-as újdonságát javasolnánk.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt