Búcsú a Windows RT-től, innovatív memóriák, ingyenes Google Earth

Blogoló: Acer, Fujitsu, Hama, vélemény

Nagyon csinos, szinte teljesen keret nélküli, 4K felbontású monitorral ismerkedtünk meg közelebbről az Acer blog keretein belül. Az S277KH 27 hüvelykes, 3840x2160 pixeles IPS panellel büszkélkedik, és külseje sem akármilyen! A hatalmas képernyő szinte teljesen kinyúlik a burkolat pereméig, alig hagyva kávát maga körül. Nem hétköznapi az oldalra tolt nyakkal ellátott, középen üres talp és állvány sem, így a monitor nem csak szemből, hanem minden szögből igazán érdekesen néz ki. További részletek, gyakorlati tapasztalataink a szépséggel kapcsolatban az Acer blogban olvashatóak.

Három bejegyzéssel bővült a Fujitsu blog az elmúlt időszakban. Először is megismerkedtünk a japán márka tabletkínálatával, ami távolról sem nevezhető szűkösnek. Ide sorakoznak a központi csuklón lefordítható kijelzős, klasszikus tablet PC-k, a billentyűzetről leszedhető kijelzős, a kettő az egyben eszközök és a klasszikus tabletek is, amelyekhez a vállalati felhasználásra koncentráló márka szinte kivétel nélkül kínál dokkolót.

Ezután áttekintettük, hogy mely csúcsnotebookjaiban használ a Fujitsu gigászi felbontású, IGZO kijelzőpanelt – egyre több ilyen van. Az egyikkel, a 13,3 hüvelykes Lifebook S904-gyel közelebbről is megismerkedtünk. Nagyszerű kis mobil laptopról van szó, melynek kis súlya ellenére óriási akkumulátora van. Egyéb Fujitsu érdekességek olvashatóak a blogban.

Három kicsi, de ügyes kiegészítőt mutattunk be a Hama blogban azoknak, akik telefonjukkal szoktak fotózni. A fotós téren gyakorlottan mozgó Hama természetesen jól reagált erre az újfajta igényre. Kínál négy részben kinyitható, úgynevezett selfie botot, olyan tartót, amivel klasszikus állványra fogatható a mobil készülék, valamint komplett mini megoldást is. Még több Hama és Hama vonatkozású témáért irány a blog!

Vélemény rovatunkba három új írás került, ebből kettő Abu85 tollából, amelyek a számítógépes grafikával foglalkoznak. Először a Warner Bros kiadóról vette le a keresztvizet, mely az Ubisofthoz hasonlóan nem igazán szeret költeni játékai PC-s átiratainak optimalizálására. Most éppen a Dying Light miatt lázadnak a felhasználók, melyben a látótávolság kézi növelése még a legkomolyabb tuningprocesszorokkal is játszhatatlan lassulást, CPU-korlátba ütközést eredményez.

Az NVIDIA-nak is jutott a kritikából a GeForce GTX 970 kapcsán. Az már kiderült korábban, hogy az NVIDIA „elfelejtett” szólni arról, hogy a GTX 970 kicsit jobban eltér a GTX 980-tól, mint elsőre állították. Most viszont arra is fény derült, hogy a meghajtó lényegében GTX 980-ként kezeli a GTX 970-et, ami az eltérő felépítés és memóriakezelés miatt bizony kihatással van a teljesítményre.

Elefánt az UHD után egy újabb olyan tulajdonságot véleményezett, amivel drága és még drágább készülékek megvásárlására próbálják kényszeríteni a vásárlókat a televíziós márkák. Az ívelt képernyőről van szó, ami a reklámszöveg szerint körülöleli a nézőt és látszólag nagyobb, közvetlenebb képet biztosít. Hát úgy fest, egyelőre a gyakorlat nem igazán korrelál ezzel az elmélettel.