- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atke
senior tag
Most hoztam haza, régi álmom volt
[ Szerkesztve ]
-
Bulitt
addikt
Megérkezett a Ram a gépbe: [link]
Corsair Vengeance 1866CL9
Kikérném a véleményetek viszont az oldalablakról. Eredetileg úgy terveztem, hogy sötétítő fóliát fogok rá ragasztani, de megkérdezném, hogy szerintetek a víztiszta plexi a jobb vagy a fóliás. A lentebbi képen a plexi még nincs a helyén, és a fólia is csak oda van szorítva, hogy lássátok mennyit veszít a fényéből.
Az elképzelésem szerint, ha a gép belsejében nem világít a fény, akkor a fóliától nagyon minimálisan, vagy egyáltalán nem lehet belátni. Ezt is vegyétek figyelembe kérlek a döntésnél
-
Bulitt
addikt
Köszönöm a véleményeket. Én is a fóliára hajlottam, csak gondoltam megkérdezek más "szakmabeli" embereket is. Kérdeztem ismerősöket és barátokat mint laikus személyeket, és mindenki a fóliára szavazott, pont ahogy írtátok sejtelmesebb lesz vele a gép, ha nincs beltér világítás
[ Szerkesztve ]
-
zuchy
őstag
Jól néznek ki a ramok. Sötétítővel jobb lesz szerintem is.
Én a sima vágókoronggal simán ki tudtam vágni egy ventirácsot. Nálam sok eltörött, az asztalon ha kicsit valami útban van, nagyon könnyen eltörik, vagy vágás közben elrobbant.
De egy 20db elhasználtam belőle. Az acélt jól vitte, az alut nem annyira, de ez evidens. Vagy acélt vágsz acélhoz való koronggal, vagy alut aluhoz valóval.A jövő héten mennek a porfestőhöz a darabok. Az a baj a ragasztással, hogy minden egyes darabban kell lennie luknak felakasztani. Na most van pár olyan darab (asszem 5db) amin kizárt hogy lyukat fúrjak. Akkor kell valami kampó. Azt ragasztani lehet, na de az elektromosságot is át kell hogy vigye. Vettem olyan ragasztót ami bírja 250 fokig, a kemence náluk 180-200 fokos. Az elektromos összeköttetést is megoldottam. Az biztos, hogy többet én nem fogok ragasztani, a forrasztás sokkal jobb. Csak ugye egy szett forrszanyag 11e Ft.
Annyit meg nem akartam kiadni azért. Ez még ragasztva lesz, de ez lesz az első és utolsó ragasztásos.PC-STYLE.hu
-
Bulitt
addikt
Jó reggelt!
Gondolom mindenki a megérdemelt hétvégéjét tölti, így elég későn keltek, de nekem munka van. Mivel vasárnap van, így behoztam a melóba a plexit és a fóliát, hogy meg tudjam csinálni a fóliázást.
Az albumomba felraktam a képeket, munkafolyamat sorrendjében
Jöhetnek a vélemények
És egy kis érdekesség. Mivel a fényképezőt is elhoztam, hogy tudjak publikálni is, csináltam egy képet, hogy mennyit számít a fólia mondjuk a fotózásnál. A fényképező automatikus fénymérésen volt 0.0Fé alapértéken: [link1] [link2]
-
Bulitt
addikt
válasz niklebi #3416 üzenetére
jogos a kérdés A fólián van egy vékony filmréteg ragasztó. Ezt egy védő fóliával takarják le, ahogy a képen is látható. Ha száraz felülethez érinted hozzá a ragasztót, többé nem tudod felszedni. Ezért kell a víz, hogy ne azonnal tapadjon le, hanem tudj korrigálni ha elcsúszik illetve ha ferdén raknád fel. Mindaddig, míg a vizet ki nem szorítod alóla tudod mozgatni vagy visszaszedni a fóliát Ezért is kellet a műanyag kártya, hogy kinyomjam a fólia alól a vizet, hogy aztán száradás közbe ráhúzza magát a plexire. Elég nagy erő kell, az összes légbuborék kipréselésére, így kell valami filc vagy valami puha anyag, hogy rányomáskor ne karcold össze a fóliát. Erre használtam a törülközőt. 12 óra alatt teljesen kiszárad, és utána megnézem, ha karcos kezdem előröl
[ Szerkesztve ]
-
niklebi
senior tag
a választ. Én is valami hasonlóra gondoltam miután megnéztem a képeket. Tavaly ilyenkor nagyon jó lett volna ha tudom amikor fóliáztam a konyhabútort. Mit szívtam vele az nem igaz
Ami ötletet adtál ha még emlékszer a radiátor rácsom festéséhez hát még mindig sehol sincs. A festők még mindig nem csinálták meg én meg pont most vagdalom a maszkoláshoz a ragasztható papírt. iszonyatosan vékony lesz, és még nem tudom hogy ragasztom fel, hogy el ne szakadjon -
Bulitt
addikt
Én közben meg kitaláltam még egy egyedi folyamatot a plexi sötétítéséhez Bár ez egy fokkal nehezebb mint a fóliázás. Most nem tudom pontosan, hogy festék boltban vagy autós boltban, de lehet kapni ilyen fényáteresztős fekete festéket. Ezzel is le lehet fújni a plexi lapot, de akkor kb olyan erős fényforrás kell a gépbe (vagy ha nem erősebb), mint amilyet én raktam be. Akár éjszakai lámpának is lehetne használni, mert bevilágítja a szobát
Sajnos elég nagy a fénycsökkenés. Ki kellene próbálni
[ Szerkesztve ]
-
Atke
senior tag
Lámpa festéknek hívják
De azt nagyon profin kell fújni, hogy egyenletes legyen! -
Bulitt
addikt
-
djcsefa
tag
eggyetértek.. nálam is az alaplapi ledeken kívül semmi nem világít. Minden látszik és mégse !! olyan sejtelmes!!
:i7 8700k -Asus Maximus X hero-Corsair dominator platinum 16Gb ddr4 2400Mhz EVGA Hydro copper-GTX1080ti-Ocz revodrive 3 x2+ 1x Samsung 850 evo 500gb - EVGA 80+ gold 750ws táp - Corsair 800D ház+ 2L víz :D
-
Ramses07
Modder
Egyetértek a többiekkel.A lámpa festék szerintem nem jó ilyen nagy felületekre.Inkább összetett felületekre alkalmazzák.Mint pl az autó lámpa Az van nekem isa járgányomon, de csak szelíden,mert a vizsgán nem nézik jó szemmelSzóval szerintem a fólia a nyerő!
Én erre használtam a lámpa spray-t[ Szerkesztve ]
Life is short, ride hard!
-
-
Bulitt
addikt
Tegnap este raktam ki képeket, de ma reggelre megszáradt az oldallap így nem bírtam ki, hogy ne posztoljak megint. Bocsi
-
djcsefa
tag
Jones965nek: Jó utat holnapra + jó szórakozást és sok sikert a versenyhez!!!
ui: ma megjött a plusz radi..azt beépítem és csinálom a fotókat!!!:i7 8700k -Asus Maximus X hero-Corsair dominator platinum 16Gb ddr4 2400Mhz EVGA Hydro copper-GTX1080ti-Ocz revodrive 3 x2+ 1x Samsung 850 evo 500gb - EVGA 80+ gold 750ws táp - Corsair 800D ház+ 2L víz :D
-
Ramses07
Modder
hát őőő....Nem igazán tudom mi a különbség a stílusok közöttDe az elképzelés az, hogy amit tudok átalakítok saját ízlésemre és megpróbálom minél letisztultabbá tenni a gép belsejét semmi lámpa vagy ilyesmi.esetleg egy uv led elrejtve és fekete meg narancs lesz a domináns szín.Küldesz linket a gépedről kíváncsi vagyok rá milyen egy profi gép?
Én régebben építettem már két gépet, de akkor még a cfl cső ment meg a színes ventikLife is short, ride hard!
-
Bulitt
addikt
válasz Ramses07 #3444 üzenetére
néha én is keverem, de ha jól emlékszem rá akkor a casecon kategória, mikor egy teljesen új házat építesz a semmiből, vagy egy alapból nem szgép háznak tervezet eszközből. Ilyen volt nekem a Cupboard mod. A casemod pedig az amikor egy alapból szgép házat alakítasz át, mint pl: zuchy
Amit én csinálok, az a casemod kategórián belül a minimalmod stílusirányt követi, ahol a ház eredeti formája megmarad, de ízlésesen belevegyítek átalakításokat, ami nem a ház része. Ilyen például a plexi ablak és a beltér világítás. Ilyen irányba halad a te géped és albert8 gépe is.
Én nem nevezném a profinak a gépet, de tény, hogy halad a számomra tetszetős megjelenés irányába. [link] A fényképek minősége általában pedig sokat dob egy gép megjelenésén
-
Ramses07
Modder
igen!Ez az ami nekem nagyon tetszik amilyen a mostanid! De a többi is nagyon szuper és elismerés érte mindenkinek! A minimális világítás nagyon tetszika géped állat Respect
Szerintem egyébként géped elég komoly,legalábbis alaplapot tekintve[ Szerkesztve ]
-
Bulitt
addikt
válasz Ramses07 #3446 üzenetére
Pedig még kész sincs Várat magára egy kábelharisnyázás és egy beltér elválasztó. De köszönöm A beltérvilágítás nem nevezhető minimálisnak, hiszen ha élőben látnád a teljes szobát képes bevilágítani Az adatlapomon ott van a konfig: I5 rendszer 8Gb ram, és egy GTX260 vga, amit lassan tervezek cserélni egy 570-re. Csak a pénzem is engedje
-
Ramses07
Modder
jaja.Néztem a leírásban. Jó kis gép Enyém ettől gyengébb jóval! Nekem egy 5750-es karim van, egyenlőre még jól működik rajta minden.... Neked a ventikbe fehér led van?Mert nekem ugye minden narancs és fekete, de a ventik pirosak. És nem tudom, hogy mi legyen velük, Hagyjam őket vagy cseréljek más színűre.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest