Új hozzászólás Aktív témák

  • csimpok

    aktív tag

    Sziasztok! Gondolkodom egy WIFI router beszerzésén, hogy az asztali gépem mellett a notebookkal is lehessen netezni WIFI-n keresztül. Jelenleg UPC Fiberpower 120 megabit van, és a kábel közvetlen megy a gépbe. Lenne egy pár kérdésem:

    1. A router közbeiktatása után romolhat valamit az asztali gépen a net, vagy elvileg nem lehet különbség? (pl ping nőhet-e, letöltés lassulhat-e)? Pl arra gondolok, hogy ha 100 mbites ethernettel rendelkező routert veszek, akkor az korlátozza a letöltési sebességet (120 helyett 100-ra), vagy ez csak a WIFI-s kapcsolatnál számít?
    2. A notebookon WIFI-vel mennyivel lehet rosszabb a "net élmény", mint az asztali gépen netezve? Itt gondolom sok mindentől függ a dolog: távolság a routertől, WIFI szabványok a 2 végen, stb... (?), de úgy nagy átlagban mondjuk ha online játszom akkor észrevehető a ping esetleges megnövekedése?
    3. Olvastam a másik topicban az ajánlott routereket, ez alapján a TP-Link TL-WR941ND tűnik szimpatikusnak, ez ugye elég lesz a 120 megabithez?

    Bocs a nagyon kezdő kérdésekért, a hálózatok eddig kimaradtak az életemből. :)

Új hozzászólás Aktív témák