Új hozzászólás Aktív témák

  • blaces

    tag

    Sziasztok!

    Van egy idióta ötletem: Van egy gép, arra rátelepítve az XP. Az XP-nek 70Gb partició van, de azt akarom, hogy az üres helyet átakarom pakolni másik particióra ami 30Gb és a maradék 40Gb XP-t pedig átakarom másolni egy másik winyóra. Ez hogyan lehetséges? Milyen program van hozzá? Működni fog utána az XP?.

    Ha valakit érdekel, itt az előzménye:
    Történet: Idehaza van két gép, az egyik a játékgép, a másik az "irodai" gép (amiről most is szóvan), de sajnos a játékgép sem elég erős, hogy vigye öcsém kedvenc játékait, így beruháztam egy X2-es procba egy Gb ram, és egy 4000-es vga-ba ez így barátságos árban. Viszont két öcsém van, és egy édesapám :D. a mostani játékgép, marad úgyahogy van, ahhoz nem nyúlunk, abban alaktrész csere nincs, az megmarad egyik öcsémnek WOW gépnek... A mostani irodai gép lesz a legkisebbik öcsém játékgépe, ez lesz a legerősebb. És hát ezen a gépen van apum XP-je, irodai dolgokkal... Csak neki vannak érdekes kívánságai, maradjon meg mind a két partició, az egyik legyen a rendszer, a másik meg a doksiknak... no comment 70Gb doksiknak, és a gyerekek simán telepítsék fel a gépre a játékokat, (a wow-os öcsém biztos ide is felrakja a wow-ot - mert zenét hallgat, msn-ezik, netezik, youtubet nézz wow közben, teljes terhelés alatt a gép - és a wow új kiegészítővel egész sok winyót eszik), és hát apumnak nincsnek meg az irodai gépen felrakott programok telepítője, így ez az XP kell neki... de ha öcsémék elkezdenek ezen is aktívan játszani... nem fog sokáig élni az XP, tapasztalat.
    Én meg nem akarok hétvégén azzal kínlódni, hogy mentsem meg az XP-t, doksikat nyerjem ki, meg karbantartást végezni... Ezért akarom, hogy külön partición legyen az XP, ahova apum is úgy rakja fel a windowsos progikat ahogy akarja (ez is egy mánia, hogy szereti az XP-t telerakni progikkal, amik szebbé teszik, de csak úgy jár a proci, meg a Ramot is eszik. És a maradékra beprobálok egy Vistát 1.5Gb-vel.

    Partition Manager 9.0 Personal programon van particióhoz.

    Tehát a 70Gb-os XP partíciót 40-re akarom csökkenteni (a szabad helyet felakarom szabadítani) és a maradék 40-et átmásolni egy másik partícióra, vagy a gyengébbik gép hdd-re.

    :R

Új hozzászólás Aktív témák