Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz adamssss #5365 üzenetére

    Így első blikkre:
    - ha https-en nézed a weblapot, akkor a Chrome nem tölti be néhány részét (mivel azok http-n vannak hivatkozva), erről szól is a júzernek, ami nagyon amatőr, sőt, riasztó is lehet - ha anyám megnézi, akkor valószínűleg annyi fog neki leesni, hogy biztonsági problémák vannak az oldallal, ami ugye nektek nem jó.
    - ez a betűtípus a legrosszabb, amit az utóbbi időben weben láttam - csúnya és folyó szövegben olvashatatlan, különösen a főoldali mozgó dobozoknál, ahol az egészet megfejelitek egy félig áttetsző háttérrel, szóval az ottani szövegeket elolvasni kb. olyan, mint ha CAPTCHA-t olvasnék :) . Ha a szöveg nehezen olvasható, akkor azt senki sem fogja elolvasni.
    - Ha az oldalt egy 768 soros képernyőn nézed, a túlságosan nagy méretű fejléc és a lent megjelenő "regisztrálj a hírlevelünkre" doboz miatt magából a tartalomból lényegében semmi sem látszik.
    - A főoldali mozgó doboz kotrol-jainál én megcserélném a színeket - most a kiemelt, messziről jól látható kék szín az alapértelmezett, a kotrol lényeges elemét (a pötty, ami mutatja, hogy hol tart a slideshow) pedig a háttérbe észrevehetetlenül belesimuló szürkével jelölöd. Ez most szőrszálhasogatásnak tűnhet, de hidd el, az ilyen apró dolgok különböztetik meg a szomszéd pistike webdizájnját a profi cuccoktól.
    - Azt, hogy a cégetek mivel foglalkozik, a képernyő aljára görgetéssel, majd ott a menüpontok olvasgatásával lehet egyedül kideríteni. Ha hirdetsz valamit, akkor lehetőleg nem az apró betűs részbe írd bele, hogy mit hirdetsz. A főoldal jelentős részét a bullshit foglalja el, amivel nem fogsz túl sok ügyfelet becsalogatni.

    Ha szeretnéd, belenézhetek a kódba is, hogy azt is jól leszarozzam :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák